7. august 2023  |   Branchenyt

AI allerede

AI (Artificiel Intelligens) fremstår ofte som noget fjernt, der er skabt af og for rumvæsener.

Branchenyt
7. august 2023  |   af Henrik Egede

AI (Artificiel Intelligens) fremstår ofte som noget fjernt, der er skabt af og for rumvæsener.

I et indlæg i Finans.dk forsøger Samsungs danske landechef Claus Holm at gøre debatten om AI mere forståelig og konkret. “Den måde, vi taler om AI på, kan være problematisk for vores forståelse af teknologien”, skriver Claus Holm.

Han finder det særlig vanskeligt, når AI-teknologi bliver menneskeliggjort, som om AI-løsninger kan tænke og føle som mennesker. Sandheden er, at “kunstig intelligens i teknologi spænder meget bredt og det er langt fra alle AI-løsninger, der er tiltænkt dialog og kontakt med mennesker”. Megen AI ser vi slet ikke: Den er bygget ind som usynlig optimering af vores vaskemaskine, køleskab, smart phone eller bil.

Claus Holm, der erklærer sig som tech-ensusiast, mener, at vi ved at tillægge intelligente løsninger menneskelige egenskaber sætter “skyklapper på over for et emne, der er komplekst”.

Godt brølt! På den kommende IFA-messe i Berlin vil vi givetvis fra Samsung og mange andre se masser af  “AI-teknologi”, der er indbygget og diskret optimerer funktionalitet i hvidevarer og elektronik. Uden at der er tale om “dialog” med forbrugeren. Vi vil i magasinet Hvidvare-Nyt og på portalen www.hvidvare-nyt.dk prøve at give eksempler på den indbyggede “kunstige intelligens”.

Velkommen tilbage fra sommerferie. Følg os før, under og efter IFA-messen.

ai | claus holm | ifa 2023 | ifa-messe | kunstig intelligens
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Efteruddannelse går i gang nu  
Det nytter ikke at råbe "grøn omstilling" og "mere reparation" af hvidevarer, hvis der ikke er nogen til at reparere.

Witt satser på træningsudstyr
Distributionen af træningsmaskiner fra Total Gym overtages af Witt, som hermed bekræfter sin status som et af de mest alsidige medlemmer af APPLiA Danmark.

Fodbold sælger fjernsyn
Power forventer 20 % stigning i tv-salget under sommerens EM i fodbold. Erfaringen viser nemlig, at store sportsbegivenheder gør underværker for tv-salget.

APPLiA på folkemøde  
Inden længe er der folkemøde på Bornholm - og APPLiA er inviteret med i år.

Årets produkt 2024 
Norge har haft det i årevis - og nu får Danmark det også: en pris for årets bedste produkter inden for hvidevarer og elektronik.

Gå de vrede unge i møde…
APPLiA Europas formand opfordrer industrien til at sætte et eksempel.

Lov uden konsekvens
Som borger, som erhvervsdrivende og som forbruger har man en naturlig interesse i, at landets love håndhæves.

Norge 100 år – 18. juni 2024 
Den 18. juni 1924 kl. 14 trådte 33 herrer sammen på Oslo Børs. De stiftede en forening til varetagelse af fælles interesser for "radiointeresserede" firmaer.

Marked: Fin april 
Markedet 2024 er ikke kommet flyvende fra start. April-afsætningen for hårde hvidevarer i Danmark var dog, isoleret set og målt med APPLiA Danmark markedsdata, opløftende. En fremgang på 8% i værdi og 10,6% i styksalg.

2025 kan blive vendepunktet
Forbrugertillid er på vej tilbage - 2025 kan blive året, hvor afsætningen vender.

“En Amazon på reservedele”
Reservedele findes. 18 mio. reservedele til hvidevarer og elektronik ligger klar hos ASWO i Nordtyskland til at blive sendt ud i Europa via servicepartnere.


Annonce
Annonce
Annonce