2. maj 2023  |   Kort nyt

APPLiA åbner døren

APPLiA Danmark besluttede på sit årsmøde i Middelfart at åbne dørene til foreningen.

Kort nyt
2. maj 2023  |   af Henrik Egede

APPLiA Danmark besluttede på sit årsmøde i Middelfart at åbne dørene til foreningen – dels til leverandører af forbrugerelektronik, der fremover vil være associerede medlemmer af foreningen, dels til forhandlerne, der gennem en styrket kundeaftale får tilbud om samme service som APPLiAs medlemmer på markedsdata og politik.

“Sammen er vi stærkere. Vi skal tydeliggøre værdien af at have en samlet forening, der står på mål for branchen”, lød det fra APPLiAs formand Guillaume Lasnier, der aflagde bestyrelsens beretning for 2022.

APPLiA genvalgte de nuværende medlemmer af bestyrelsen, som fremover består af: Guillaume Lasnier, Groupe SEB (formand), Michael Bilde Jensen, Gram (næstformand), Morten Liengaard, BSH Hvidevarer, Søren Bang, Electrolux samt Søren Rye, Miele. 

applia | applia danmark | branchedag 2023 | guillaume lasnier
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

Witt 2022: Ikke så ringe endda
Fyldte varelagre og mindre købelyst hos forbrugerne i 2022 kunne mærkes hos distributionsvirksomheden Witt A/S i Gødstrup ved Herning.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.