8. juni 2023  |   Branchenyt  |   Politik

APPLiA: Aktivt ind i klimakampen

En 2,7 grader varmere verden vil være dramatisk anderledes. Den hurtigste vej til klimaeffekt er energibesparelser – og hvidevarebranchen har et globalt ansvar, siger APPLiA Europe’s formand Hakan Bulgurlu.

Politik
8. juni 2023  |   af Henrik Egede

“Vi forbruger naturen, som om den var en uendelig ressource. Det er den ikke. Og det er ikke bare vore børn og børnebørn, der betaler prisen for sliddet på ressourcerne. Det går så hurtigt, at vi også selv kommer til at betale prisen i en dramatisk forandret verden”.

Så stærke var ordene fra Hakan Bulgurlu, APPLiA Europes formand, da han åbnede APPLiAs generalforsamling i Istanbul onsdag den 7. juni.

Hakan Bulgurlu havde medbragt fakta, der underbyggede synspunkterne:

“Vi plejer at tale om at nå en global temperaturstigning på 1,5% i år 2100. Det kan vi godt glemme. Der er 70% risiko for, at vi når den temperaturstigning allerede i 2030. Vi er kommet langt væk fra de oprindelige 1,5 % målsætninger – og vi ser mennesker på flugt på grund af ekstreme vejrforhold, der har med klimaforandringer at gøre”, sagde Hakan Bulgurlu.

Han fortalte, at 1/5 af verdens energiforbrug i dag kan relateres til ekstreme klima- og vejrforhold, primært energi brugt til opvarmning og afkøling:

“Vi skal vænne os til at se ind i en verden, hvor temperaturen er steget 2,7% – og dette er en dramatisk anderledes verden, end vi er vant til. Omstillingen til nye energikilder – sol, vind og nye former for a-kraft – kræver tid. Den hurtigste vej til klimaresultater er at spare på energien – og her har branchen for home appliances en meget klar og direkte rolle at spille”.

“Europa har en langt mere stringent regulering på energi og klima end andre verdensdele, men Europa alene kan ikke rykke den globale situation”.

“Europa står for 8% af det globale energiforbrug. Det giver derfor mening, at APPLiA Europa på sit sommermøde i år har besluttet sig for at være aktiv i klimakampen på den globale scene. APPLiA skal, i højere grad en nu, være en tydelig frontløber inden for klimaforbedringer”, lød det fra APPLiA Europe’s formand.

Hakan Bulgurlu er til daglig CEO for tyrkiske Arcelik Group.

applia | bæredygtighed
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

PFAS – forbud i EU, ikke nationalt
Et forbud mod PFAS ("Evighedskemikalier") skal være europæisk, ikke nationalt, fremgik det af debat i Folketinget.

Electrolux forlader Rusland
Electrolux meddeler nu, at "Ruslands invasion af Ukraine har gjort det umuligt for selskabet at fortsætte sin forretning i landet".

Det klimavenlige valg
Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

CBAM – et europæisk selvmål?
Et nyt fælleseuropæisk lovinitiativ, der skal styrke klimaet, truer med at blive et selvmål...

El-priser og hvidevarer
Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage - og ved, at priserne på el og varme stiger.

Finanslov 2022: Et reparationsfradrag
Regeringen har i forbindelse med Finanslov 2022 varslet et kritisk eftersyn af håndværkerfradraget, som har været gældende siden 2010.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce