2. juni 2023  |   Kort nyt

APPLiA Europe sommermøde  

I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Kort nyt
2. juni 2023  |   af Henrik Egede

I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Anledningen er det årlige sommermøde i APPLiA Europe. På agendaen er bl. a., at medlemmerne skal involveres tættere i det nationale arbejde, herunder APPLiA Danmark og at der skal være mere fokus på “home comfort”-produkter som fx. luftrensere og aircondition. Samt at producenterne i en eller anden form bør være mere synlige i den globale klimadagsorden. 

Direkte medlemmer af APPLiA Europe er: Arcelik, Ariston Group, BSH, Daikin, DeLonghi, Dyson, Electrolux, Gorenje, Groupe Atlantic, Haier, iRobot, LG, Liebherr, Midea, Miele, P&G, Philips, Panasonic, Samsung, Groupe SEB, Smeg, Versune, Vestel, Vorwerk, Whirlpool. 

aircondition | applia | applia europa | home comfort | luftrenser
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.

Witt 2022: Ikke så ringe endda
Fyldte varelagre og mindre købelyst hos forbrugerne i 2022 kunne mærkes hos distributionsvirksomheden Witt A/S i Gødstrup ved Herning.