26. januar 2022  |   Branchenyt  |   APPLiA

APPLiA Fagbrev

Banalt kan det lyde. Banalt er det ikke.

APPLiA
26. januar 2022  |   af Henrik Egede

Banalt kan det lyde. Banalt er det ikke. Hvidevarer og andre elektriske apparater til hjemmet kræver basal faglighed for at blive installeret, vedligehold og repareret korrekt.

Det handler om sikkerhed. Det handler om tryghed. De få gange, det går galt, kan et defekt produkt – strygejern, tørretumbler, ovn – forvolde stor skade.

Med et øget marked for reparation og genbrug har APPLiA og foreningens medlemmer øget fokus på, at de rigtige, grundlæggende kompetencer er til stede hos de montører, der skal sørge for produktsikkerheden og forbrugerens tryghed.

Den Jydske Håndværkerskole i Hadsten er et af de få steder i landet, der uddanner og omskoler elever til en fremtid inden for montering og vedligehold af hvidevarer. Skolen har de seneste par år oplevet øget interesse for uddannelserne – og det ser ud til at fortsætte i 2022. Der er for første gang i mange år venteliste på holdene.

APPLiAs servicechef-gruppe har sammen med skolen taget initiativ til at gøre uddannelsen mere attraktiv. I 2022 vil skolen for første gang udstede et egentligt professionsbevis – et APPLiA fagbrev – til de, der gennemgår de relevante moduler og er klar til at reparere eller forberede hvidevarer til genbrug.

Inspirationen kommer fra Norge, hvor et fagbrev er et krav. Et APPLiA fagbrev vil i Danmark ikke været et krav i første omgang. Fagbrevet vil være et tilbud, et forsøg på at gøre uddannelsen mere attraktiv og et forsøg på over tid at øge produktsikkerheden i markedet.

Skal vi have længere brugslevetider, skal sikkerheden og trygheden følge med. Følg med her i nyhedsbrevet, når vi sammen med  skolen senere på året uddeler de første APPLiA fagbreve.   

Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Med usikre forventninger
APPLiA går ind i det ny år med en målsætning om fortsat at være ”torv” og samlingsplads for branchen.

APPLiA og associerede
APPLiA Danmark har i årevis samlet leverandører af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

APPLiA Danmark – årsmøde 20. april 
APPLiA Danmark har inviteret til generalforsamling og branchedag torsdag den 20. april på Kongebrogården i Middelfart.

Er der penge?
Jamen, folk bruger ingen penge lige nu … Det sagde en bekendt for et par dage siden.

APPLiA: Genvalg til formand og næstformand
Formand Guillaume Lasnier, Groupe SEB blev genvalgt til APPLiA Danmarks bestyrelse.

En sårbar verden
Det økonomiske humør i Danmark er ikke det bedste. Forbrugertilliden er den laveste siden 1988.

APPLiA udsteder fagbrev
Der er brug for flere montører af hårde hvidevarer og elektriske husholdningsapparater – både til reparation og forberedelse til genbrug.

Branchedag: Årets debat
Pandemien er slut. Markedet skal indrette sig på en tid og en forbrugeradfærd efter pandemien.

Energimærker 2025
Det reskalerede energimærke forventes at være ude i butikkerne i 2025 for følgende produkter: ventilationsaggregater til boliger, produkter til lokal rumopvarmning, klimaanlæg, husholdningstørretumblere samt ovne og emhætter

Vision 2025
Sten på sten bygger APPLiA Danmark sine mål for, hvor foreningen og branchen skal stå i 2025.