26. januar 2022  |   Branchenyt  |   APPLiA

APPLiA Fagbrev

Banalt kan det lyde. Banalt er det ikke.

APPLiA
26. januar 2022  |   af Henrik Egede

Banalt kan det lyde. Banalt er det ikke. Hvidevarer og andre elektriske apparater til hjemmet kræver basal faglighed for at blive installeret, vedligehold og repareret korrekt.

Det handler om sikkerhed. Det handler om tryghed. De få gange, det går galt, kan et defekt produkt – strygejern, tørretumbler, ovn – forvolde stor skade.

Med et øget marked for reparation og genbrug har APPLiA og foreningens medlemmer øget fokus på, at de rigtige, grundlæggende kompetencer er til stede hos de montører, der skal sørge for produktsikkerheden og forbrugerens tryghed.

Den Jydske Håndværkerskole i Hadsten er et af de få steder i landet, der uddanner og omskoler elever til en fremtid inden for montering og vedligehold af hvidevarer. Skolen har de seneste par år oplevet øget interesse for uddannelserne – og det ser ud til at fortsætte i 2022. Der er for første gang i mange år venteliste på holdene.

APPLiAs servicechef-gruppe har sammen med skolen taget initiativ til at gøre uddannelsen mere attraktiv. I 2022 vil skolen for første gang udstede et egentligt professionsbevis – et APPLiA fagbrev – til de, der gennemgår de relevante moduler og er klar til at reparere eller forberede hvidevarer til genbrug.

Inspirationen kommer fra Norge, hvor et fagbrev er et krav. Et APPLiA fagbrev vil i Danmark ikke været et krav i første omgang. Fagbrevet vil være et tilbud, et forsøg på at gøre uddannelsen mere attraktiv og et forsøg på over tid at øge produktsikkerheden i markedet.

Skal vi have længere brugslevetider, skal sikkerheden og trygheden følge med. Følg med her i nyhedsbrevet, når vi sammen med  skolen senere på året uddeler de første APPLiA fagbreve.   

Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
APPLiA Markedsdata bliver nordiske  
APPLiA (og tidligere FEHA) har i mere end 30 år leveret grundlæggende markedsdata om afsætningen i det danske marked til sine medlemmer.

Alfred på årsmøde  
Alfred Josefsen, tidligere direktør for Irma, er hovedtaler på APPLiA Danmarks årsmøde, som finder sted torsdag den 18. april på Konferencecenter KolleKolle i Værløse.

En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

APPLiA Medlemsmøde: 2024 venter … 
APPLiA Danmark er klar til efterårets medlemsmøde, som finder sted torsdag den 26. oktober kl. 15 på Kollekolle i Værløse.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Med usikre forventninger
APPLiA går ind i det ny år med en målsætning om fortsat at være ”torv” og samlingsplads for branchen.

APPLiA og associerede
APPLiA Danmark har i årevis samlet leverandører af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

APPLiA Danmark – årsmøde 20. april 
APPLiA Danmark har inviteret til generalforsamling og branchedag torsdag den 20. april på Kongebrogården i Middelfart.

Er der penge?
Jamen, folk bruger ingen penge lige nu … Det sagde en bekendt for et par dage siden.


Annonce