13. juni 2024  |   Branchenyt  |   Politik

APPLiA på folkemøde  

Inden længe er der folkemøde på Bornholm – og APPLiA er inviteret med i år.

Politik
13. juni 2024  |   af Henrik Egede

Det er LB Forsikring og Repair Cafe Danmark, der inviterer – og emnet er naturligvis, hvordan vi reparerer mere. Det gælder elektronik, men også udover elektronik: tekstiler, møbler osv. En styrket reparationskultur reducerer klima- og miljøbelastningen. “Kan vi reparere kloden?” lyder titlen på debatten. 

APPLiA deltager i debat sammen med bl. a. formand Arne Skov for Repair Cafe Danmark, Anne Bisbjerg Lee fra LB Forsikring og Sascha Faxe fra Alternativet. 

Debatten foregår på Handlingsskibet, Allinge Havn, fredag den 14. juni fra kl. 12. Der er fri adgang. 

applia | bornholm | folkemøde 2024 | klima | miljøansvar | miljøbelastning | reparation
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Gå de vrede unge i møde…
APPLiA Europas formand opfordrer industrien til at sætte et eksempel.

Lov uden konsekvens
Som borger, som erhvervsdrivende og som forbruger har man en naturlig interesse i, at landets love håndhæves.

“En Amazon på reservedele”
Reservedele findes. 18 mio. reservedele til hvidevarer og elektronik ligger klar hos ASWO i Nordtyskland til at blive sendt ud i Europa via servicepartnere.

Fra nul til noget 
Vi har regler. Men har vi også håndhævelse? EU har siden 2005 haft producentansvar inden for elektronik, hvidevarer og batterier - og får i nærmeste fremtid også producentansvar for andre områder, fx. fiskegrej og emballage.

DI: Fradrag for reparationer  
"Vi skal sikre et effektivt marked for reparationer, hvor det kan betale sig at reparere frem for at købe nyt. Danske forbrugere skal kunne trække udgifter til reparation af elektronik og hvidevarer fra".

Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

APPLiA: Aktivt ind i klimakampen
En 2,7 grader varmere verden vil være dramatisk anderledes. Den hurtigste vej til klimaeffekt er energibesparelser - og hvidevarebranchen har et globalt ansvar, siger APPLiA Europe's formand Hakan Bulgurlu.


Annonce
Annonce
Annonce