4. januar 2024  |   Branchenyt  |   Personer

APPLiA på Sydpolen

APPLiA Europes formand, Hakan Bulgurlu fra Beko/Arcelik, tilbragte december 2023 med at blive den første tyrkiske person, der nåede Sydpolen.

Personer
4. januar 2024  |   af Henrik Egede

Godt nytår!

APPLiA Europes formand, Hakan Bulgurlu fra Beko/Arcelik, tilbragte december 2023 med at blive den første tyrkiske person, der nåede Sydpolen.

Formålet med Bulgurlus rejse var ikke udelukkende at rejse det tyrkiske flag på Antarktis iskappe, men også på en konkret og pædagogisk måde at gøre opmærksom på, at klima-udfordringerne er reelle.

Gletcherne smelter. Iskappen på Antarktis er rykket 40% tilbage siden 1997. Hvis alene Thwaites Gletcher på vestsiden af Antarktis smelter, vil den globale vandstand stige 65 centimeter. Nylig forskning viser, at gletchernes islag er tyndere end vi tidligere har regnet med.

Hakan Bulgurlu har tidligere, i bogen “A Mountain to Climb: The Climate Crisis” gjort opmærksom på alvoren i klimakrisen – og givet sine personlige bud på, at vores brug af hvidevarer og elektronik både er en del af udfordringen og en del af løsningen:

“Industrien er nødt til at forholde sig til den pris, naturen betaler for vores brug af hvidevarer og elektronik”, lød det fra APPLiA Europes formand på IFA 2022.

Bæredygtighed spillede en hovedrolle på messer og i medier i 2023. Det bliver spændende at se, hvilke konkrete klimaløsninger 2024 byder på inden for vore brancher. 

applia europa | hakan bulgurlu | ifa 2022 | klimakrisen
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Claus Larsen i APPLiAs bestyrelse 
Søren Rye, Mieles tidligere nordiske og baltiske direktør, har søgt nye græsgange i USA og Mexico, hvilket medfører en rokade i APPLiA Danmarks bestyrelse.

Kunstig intelligens – plus menneskelig fornuft
Kunstig intelligens bringer store gevinster, men vi skal huske, at teknologien netop er kunstig – og ikke nær så menneskelig, som den ofte kan fremstå, lyder budskabet fra Claus Holm, der er direktør for Samsung i Danmark.

Ny salgschef i Thermex
Dennis Morild er tilbage i Danmark som ny salgschef for Thermex Scandinavia.

Smeg Nordic styrker sit salgsteam i Danmark
Smeg Nordic har for nylig styrket sit salgsteam i Danmark ved at byde den erfarne sælger Thomas Mogensen velkommen om bord. Thomas vil spille en nøglerolle i at fremme Smegs voksende tilstedeværelse på markedet og styrke virksomhedens relationer med kunder og forhandlere i Danmark.

Hvorfor hitter produkter i raketfart?
Hvordan kan det være, at nogle produkter pludselig bliver trendy? Kan succesen forudsiges – og hvad bliver det næste store? Vi spurgte fremtidsforsker Anne-Marie Dahl fra Futuria.

Bjarne opfandt opvasketabs
Der er ting, som mennesker over hele verden genkender og bruger uden at skænke det en tanke. For eksempel opvasketabs. Den lille vaskebrik blev opfundet af Bjarne Skindhøj i den østjyske by Hammel tilbage i 1986. Her er historien. AF METTE GRITH SØRENSEN. JOURNALIST, JFM

Grundig – ny distriktschef
Grundig - ny distriktschef i Midt- og Nordjylland

Morten Liengaard: 25 år i BSH
Administrerende direktør i BSH Hvide-varer A/S, Morten Liengaard, kan 1. november 2021 fejre 25 års jubilæum hos den tyske producent.

Ny formand for APPLiA
Guillaume Lasnier fra Groupe SEB er ny formand for APPLiA Danmark

Miele Danmark: direktørskifte
Direktør-rokade i Miele.

Kristian Hansen Stopper i Gorenje/Asko
Kristian Hansen er stoppet i Gorenje Group.


Annonce
Annonce
Annonce