10. maj 2022  |   Kort nyt

APPLiA: Sunde og rationelle markedsvilkår

Hvidevare-branchen oplevede et 2021, der slog alle rekorder – dog med en mindre afmatning af markedet i årets to sidste måneder.

Kort nyt
10. maj 2022  |   af Henrik Egede

Hvidevare-branchen oplevede et 2021, der slog alle rekorder – dog med en mindre afmatning af markedet i årets to sidste måneder. En række nye politiske emner, herunder etableringen af markedsdrevet genbrug, prægede året. 

Det var hovedbudskabet, da APPLiAs formand Guillaume Lasnier, Groupe SEB, aflagde bestyrelsens beretning på APPLiAs generalforsamlingen 28. april i Middelfart. 

Formanden gav udtryk for, at APPLiA, med yderligere integration af forbrugerelektronik-producenter, fortsat skal være en lille, effektiv forening, der varetager producenternes interesser og har som formål at sikre “sunde og rationelle markedsvilkår”.  

applia generalforsamling 2022 | guillaume lasnier
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Bedre end mat marked   
2022 var et "mat marked" for hvidevarer og elektronik - med en omsætning, der for de fleste produktgrupper var mindre end rekordåret 2021.

Power vinder fodbold-sejr 
"Jeg elsker, når fornuften sejrer. Nu står det sort på hvidt, at Power ikke har krænket DBU's selvbestaltede regler i sin markedsføring"

Miele: Experience-center
Miele - den tyske producent - får nu flere steder i Danmark at vise sin produktportetølje frem.

Genbrug: to direktører på plads
Genbrug af hvidevarer og elektronik skal mangedobles - og sorteringen af udtjente produkter skal sættes i system.

Marked Q1 – ned og op
Markedet i første kvartal af 2023 har helt som ventet svært ved at klare sig imod det stærke marked på samme tidspunkt sidste år.

APPLiA åbner døren
APPLiA Danmark besluttede på sit årsmøde i Middelfart at åbne dørene til foreningen.

Grønne forhandlere
Kan forhandlerne gøre mere for at hjælpe forbrugerne på den grønne vej? Det var emnet for årets paneldebat på APPLiAs årsmøde.

Cirkuleramera.nu
Ved forbrugeren egentlig, hvad der sker med udtjent elektronik og hvor man kan gå hen med udtjente produkter?

Europa: Udfasning af F-gas koster klima
EU-parlamentet vedtog den 30.marts med snævert flertal at fremskynde udfasning af produkter, der anvender de såkaldte f-gasser.

Sådan bliver 2023
Industrien i højere grad end nogensinde vil indgå en ”grøn aftale” med forbrugerne.

Skolefri
Den Jydske Håndværkerskole lukker modul 2.12, der uddanner reparatører til hvidevarer. Ude af takt med tiden, hvor forbrugerne ønsker mere reparation og lang produktlevetid.