23. maj 2023  |   Kort nyt

Bedre end mat marked   

2022 var et “mat marked” for hvidevarer og elektronik – med en omsætning, der for de fleste produktgrupper var mindre end rekordåret 2021.

Kort nyt
23. maj 2023  |   af Henrik Egede

2022 var et “mat marked” for hvidevarer og elektronik – med en omsætning, der for de fleste produktgrupper var mindre end rekordåret 2021. I det matte marked klarede kæden Hvidt og Frit sig relativt godt og bedre end markedet. Det fremgår af årsregnskab og pressemeddelelse for Hvidt og Frit:

– Vi er ganske godt tilfreds med omsætningen i 2022. Vi har sendt 65 millioner kroner ud til butikkerne: 20 millioner kroner i udbytte og 45 millioner kroner i bonus. Pengene ligger bedst i medlemmernes lommer, siger adm. direktør Jørgen Højlund.

Hvidt og Frit angiver flere kilder til årsresultatet: Interne omkostninger er nedbragt, virksomhedens lager i Brabrand er udvidet og den lokale forankring er styrket. Det samme er Business-to-business salget.

hvidt og frit
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.

Witt 2022: Ikke så ringe endda
Fyldte varelagre og mindre købelyst hos forbrugerne i 2022 kunne mærkes hos distributionsvirksomheden Witt A/S i Gødstrup ved Herning.