7. august 2023  |   Kort nyt

Borgerbonus for reparation

Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Kort nyt
7. august 2023  |   af Henrik Egede

Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik – i stil med, hvad der i dag foregår i Sverige, Østrig og Frankrig.

Det fremgår, at flere politikere er klar til at “investere i en kultur, hvor vi i højere grad reparerer”, som Anne Paulin, miljøordfører hos Socialdemokratiet, formulerer det.

“Det koster at løse klimakrisen. Vi skal selvfølgelig lægge økonomiske incitamenter ind”, siger Samira Nawa, klimaordfører for De Radikale.

Flere politikere nævner som en mulig model det danske håndværkerfradrag, hvor der lægges en skatterabat ind for udført reparation. “Vi skal være sikre på, at det har en virkning, der står mål med de penge, vi bruger”, siger Signe Munk, klimaordfører for SF.

APPLiA og Forbrugerrådet Tænk har i et par år kontaktet de politiske partier for at få en borgerbonus for reparation gjort til virkelighed. Læs vores seneste oplæg til politikerne her. 

anne paulin | applia | de radikale | dr | forbrugerrådet tænk | reparation fradrag | s | samira nawa | sf | signe munk
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

Witt 2022: Ikke så ringe endda
Fyldte varelagre og mindre købelyst hos forbrugerne i 2022 kunne mærkes hos distributionsvirksomheden Witt A/S i Gødstrup ved Herning.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.