31. august 2023  |   Trends  |   IFA 2023

Bosch: Det sunde køleskab

Bosch rykker standarden for nye køleskabe – opad og udad. En af producentens visioner er at mindske madspild.

IFA 2023
31. august 2023  |   af Henrik Egede

Den tyske producent Bosch rykker standarden for køleskabe. Et XL køleskab skal fremover være 194 centimer højt og 77 centimeter bredt. Det skaber, alt efter forbrugerens modelvalg, mellem 21 og 45% mere “nytteindhold” i køleskabet. På dansk: meget mere plads …

Bosch konstaterer, at mere 50% af forbrugerne i dag erklærer sig “meget interesserede i sund ernæring og sunde fødevarer”. Dette udsagn har Bosch oversat til et “sundt køleskab”, hvor der allerede i produktionsfasen er brugt bio-baserede kunststoffer og enklere, lettere komponenter, der sparer 33% af materialer allerede i produktionen.

Desuden er XL-køleskabet et våben i kampen mod madspild: et mindre overfyldt køleskab medfører automatisk mere orden, mere overblik og mindre spild af fødevarer.

Bosch fremlagde tal, der viser, at 22% af forbrugerne i dag allerede har opkoblede, “smarte” hvidevarer. Bosch ser opkobling og kunstig intelligens som selve nøglen til bæredygtighed:

“Tag auto-dosering af vaskemiddel som eksempel. Auto-dos sparer 38% af vaskemidlet i forhold til når mennesker selv doserer. Læg dertil, at en mini-vask sparer ca. 50% vand i forhold til en normal vask. Det er netop de smarte produkter og den menneskelige omtanke, der kan føre os til bæredygtig brug af hvidevarer”, lød de.t

34% af tyske forbrugere lægger ved nyindkøb vægt på, at hvidevarer er smarte. Mere end 40% er villige til at betale mere for smarte apparater.

Bosch udvikler de fleste af sine nye produkter i Tyskland, hvilket der naturligvis bliver lagt vægt på i en IFA-sammenhæng, hvor det store publikum er tysk. Men producenten havde også konkrete nyheder fra de lokale udviklings-laboratorier: fra 2024 er alle Bosch vaskemaskiner i energiklasse A.

Ikke bare Bosch leverer her. Mon ikke vi går mod en ny reskalering af de fælleseuropæiske energimærker …

bosch | ifa 2023 | køleskab | madspild
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Samsung: to-i-én til vasketøjet
Bespoke AI Washer Dryer Combo er en elegant kombi- model, der samler vaskemaskine og tørretumbler i samme enhed.

Siemens: hvidevarer lytter og lærer
Hvad betyder kunstig intelligens (AI) for os i hverdagen? På IFA viste Siemens konkrete eksempler på AI i deres produkter.

Siemens: første ovn med mad-genkendelse
På årets IFA præsenterede Siemens den første IQ700-ovn med automatisk madgenkendelse.

Tv’et bliver hjertet i det smarte hjem
Hvis det står til Hisense, er det ikke mobiltelefonen, men derimod tv-apparatet, der er det naturlige centrum for betjeningen af fremtidens smarte hjem.

Smarte ting fra Samsung
På IFA 2023 præsenterede Samsung en stribe innovationer til det forbundne hjem. Vi fik også nye indsigter i europæiske forbrugeres holdning til de mange smart-produkter.

Electrolux vil vinde pladsen som mest bæredygtig
35% af forbrugere forbinder ikke bæredygtighed med et bestemt varemærke. AEG/Electrolux vil vinde den plads med sin EcoLine serie.

99’ende IFA: På nye veje
IFA 2023 er i gang - udsolgt og med de fleste af de klassiske udstillere på plads i 26 haller. Næste år er messe nr. 100 i den tyske hovedstad.

Hvidevarer lytter og lærer
Spørg ikke, hvad de enkelte hvidevarer kan - men hvad de kan sammen. Siemens giver det smarte hjem nyt indhold - og 15 års garanti for reservedele.

Miele: Brug nu det eco-program
Miele kører bæredygtighed frem i første linje: AI diagnose vil gøre reparation og service til en ny oplevelse, hvor forbrugeren og teknikeren sammen løser udfordringen.

IFA er fuldt booket – og har fokus på innovation
Når IFA om få dage slår portene op i Berlin, står mere end 2000 udstillere fra 48 lande klar til at fremvise nye, innovative produkter.


Annonce