Trods udfordringer med forsyningskæder, inflation og faldende forbrugertillid blev regnskabsåret 2022 endnu et rekordår for BSH, der står bag kendte mærker som Bosch, Siemens, Gaggenau og Neff.
For tredje år i træk melder BSH om en rekordhøj omsætning – denne gang på 15,9 mia. euro.
– Det er et stærkt resultat i udfordrende tider. Takket være vores alsidige portefølje kunne vi gribe de muligheder, der viste sig i markedet, og vækste i alle regioner. Det er en ægte holdpræstation, siger selskabets nye CEO, Matthias Metz.
Uden hjælp fra corona
De to foregående år nød BSH godt af det generelle salgsboom, der fulgte med corona-nedlukningen. Denne effekt aftog i 2022, samtidig med at priserne på energi og materialer steg betydeligt. Alligevel slap BSH altså mere end helskindet gennem året.
– Når vi klarede os godt sidste år, er det takket være loyaliteten hos vores kunder og partnere, vores stærke globale brand-portefølje med innovative produkter og services og et enestående engagement hos vores medarbejdere, siger Matthias Metz.
Væksten i 2022 var størst i den amerikanske region, som tegner sig for en fremgang på hele 16 %.
Globalt set har BSH især oplevet fremgang i produktkategorierne køling (8,8 %) og opvask (8 %), mens SDA (små husholdningsapparater) omvendt er faldet med 6,2 %.
Grønne investeringer
De senere år har BSH arbejdet målrettet på at reducere CO2-udledningen og øge effektiviteten i produktionen.
Sammen med partnere arbejder selskabet på at gøre hele værdikæden mere bæredygtig, blandt andet med øget brug af genanvendt plast og såkaldt “grøn stål”. Disse materialer indgår for eksempel i det nye “Green Collection” køleskab fra Bosch, som lanceres i Europa til maj.
Næste år indvier BSH en ny fabrik i Mexico, som skal producere køle-hvidevarer til det nordamerikanske marked. Selskabet har også for nyligt udvidet sin produktion i Indien og Egypten.
– Med investeringer på et rekordhøjt niveau fortsætter vi udviklingen af bæredygtige og digitale løsninger, som sikrer fremtiden for BSH, siger CFO Gerhard Dambach.

Læs også....
Miele åbnede 31. august sit nye Experience Center i København. Miele vil nudge og uddanne forbrugeren til bedre brug af produkterne.
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?
En rå fabriksbygning i Glostrup ved København danner rammen om et nyt og charmerende showroom for F&H Group.
I en tid, hvor mange ellers holder igen med store forbrugsgoder, vokser ordrestørrelsen hos landets største køkkenrenoveringskæde. Ofte ryger der et par nye hvidevarer med i opgraderingen.
De koster dyrt i penge og papir, og der findes et hav af digitale alternativer. Men nu har Power-kæden testet effekten af de fysiske tilbudsaviser, og konklusionen er klar.
AI (Artificiel Intelligens) fremstår ofte som noget fjernt, der er skabt af og for rumvæsener.
Butikschefen er fritidsfanger - og det er mange af kunderne også. Hvidvare-Nyt har besøgt Elgiganten i nordgrønlandske Ilulissat.
Den grønlandske forbruger er tålmodig. Salg af hvidevarer og elektronik på verdens største ø er da også "business as unusual".
Trods generel afmatning har Hvidt & Frit vundet markedsandele, og kædedirektør Jørgen Højlund glæder sig over endnu et flot regnskab.
2023 kan blive bedre end 2022. Det var en overraskende påstand, analysehuset GfK kom med.