30. marts 2023  |   Branchenyt

BSH fik rekord-omsætning på 15,9 mia. euro

Trods udfordringer med forsyningskæder, inflation og faldende forbrugertillid blev regnskabsåret 2022 endnu et rekordår for BSH, der står bag kendte mærker som Bosch, Siemens, Gaggenau og Neff.

Branchenyt
30. marts 2023  |   af Søren Bang Hansen

For tredje år i træk melder BSH om en rekordhøj omsætning – denne gang på 15,9 mia. euro.

– Det er et stærkt resultat i udfordrende tider. Takket være vores alsidige portefølje kunne vi gribe de muligheder, der viste sig i markedet, og vækste i alle regioner. Det er en ægte holdpræstation, siger selskabets nye CEO, Matthias Metz.

Uden hjælp fra corona

De to foregående år nød BSH godt af det generelle salgsboom, der fulgte med corona-nedlukningen. Denne effekt aftog i 2022, samtidig med at priserne på energi og materialer steg betydeligt. Alligevel slap BSH altså mere end helskindet gennem året.

– Når vi klarede os godt sidste år, er det takket være loyaliteten hos vores kunder og partnere, vores stærke globale brand-portefølje med innovative produkter og services og et enestående engagement hos vores medarbejdere, siger Matthias Metz.

Væksten i 2022 var størst i den amerikanske region, som tegner sig for en fremgang på hele 16 %.

Globalt set har BSH især oplevet fremgang i produktkategorierne køling (8,8 %) og opvask (8 %), mens SDA (små husholdningsapparater) omvendt er faldet med 6,2 %.

Grønne investeringer

De senere år har BSH arbejdet målrettet på at reducere CO2-udledningen og øge effektiviteten i produktionen.

Sammen med partnere arbejder selskabet på at gøre hele værdikæden mere bæredygtig, blandt andet med øget brug af genanvendt plast og såkaldt “grøn stål”. Disse materialer indgår for eksempel i det nye “Green Collection” køleskab fra Bosch, som lanceres i Europa til maj.

Næste år indvier BSH en ny fabrik i Mexico, som skal producere køle-hvidevarer til det nordamerikanske marked. Selskabet har også for nyligt udvidet sin produktion i Indien og Egypten.

– Med investeringer på et rekordhøjt niveau fortsætter vi udviklingen af bæredygtige og digitale løsninger, som sikrer fremtiden for BSH, siger CFO Gerhard Dambach.

Matthias Metz, CEO for BSH
Matthias Metz har været CEO for BSH siden oktober 2022.
bsh | markedsdata
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Bosch-Siemens ser lyst på fremtiden
Den 11. april løftede selskabet sløret for regnskabsåret 2023 med en omsætning på 14,8 milliarder euro. Som ventet er det lavere end under corona-boomet, men BSH vandt vigtige markedsandele og venter fremgang.

APPLiA Markedsdata bliver nordiske  
APPLiA (og tidligere FEHA) har i mere end 30 år leveret grundlæggende markedsdata om afsætningen i det danske marked til sine medlemmer.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

75 år med hvidevarer i St. Ajstrup   
I 1949 blev købmanden i den nordjyske landsby St. Ajstrup til en brugsforening. Senere blev den til Køkken- og Hvidevarebrugsen - i dag en virksomhed (JKE Design) med 40 ansatte og butikker fordelt på fire adresser i Brønderslev, Aalborg, Viborg og Store Ajstrup.

Ombudsmand på tur 
Den ny forbrugerombudsmand, Torben Jensen, er i maj-juni på tur, hvor aktuelle emner tages op med deltagere fra erhvervslivet.

Alfred på årsmøde  
Alfred Josefsen, tidligere direktør for Irma, er hovedtaler på APPLiA Danmarks årsmøde, som finder sted torsdag den 18. april på Konferencecenter KolleKolle i Værløse.

Whiteaway får ny CEO
Ny CEO for Whiteaway Group bliver nuværende CFO, Jonas Hald Johansen. Han afløser Thomas Zeihlund, som forlader virksomheden for at komme tættere på sin familie i Hillerød.

Bedre indeklima hele året rundt
Duux tilbyder en lang række funktionelle samt effektive produkter til forbedring og kontrol af luftkvalitet og indeklima. Sortimentet omfatter blandt andet luftrensere, luftfugtere, vifter og ventilatorer, alt i et iøjnefaldende, smukt og elegant design.

Stærke branche-brands 
Samsung er sjette-stærkeste brand i Danmark på tværs af alle brancher - og Elgiganten blev nummer seks over de virksomheder, der har forbedret deres brand mest.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

EICO med trivsel
Mindre virksomheder har også brug for at arbejde med trivsel. Nordjyske EICO har gjort dette.


Annonce