17. juni 2022  |   Branchenyt  |   Politik

CBAM – et europæisk selvmål?

Et nyt fælleseuropæisk lovinitiativ, der skal styrke klimaet, truer med at blive et selvmål…

Politik
17. juni 2022  |   af Henrik Egede

Et nyt fælleseuropæisk lovinitiativ, der skal styrke klimaet, truer med at blive et selvmål, der vil ramme europæiske producenter hårdt – og stille producenter uden for Europa bedre.

CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) er en afgift, som skal lægges på råmaterialer, der føres ind til europæiske virksomheder. Den drøftes lige nu i EU-Kommissionen og -parlamentet i Bruxelles.

Den måde, forslaget er skruet samme på, vil gøre råvarer til europæiske produkter 5-10 procent dyrere end ikke-europæiske produkter.

cbam | eu-kommissionen
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

APPLiA: Aktivt ind i klimakampen
En 2,7 grader varmere verden vil være dramatisk anderledes. Den hurtigste vej til klimaeffekt er energibesparelser - og hvidevarebranchen har et globalt ansvar, siger APPLiA Europe's formand Hakan Bulgurlu.

PFAS – forbud i EU, ikke nationalt
Et forbud mod PFAS ("Evighedskemikalier") skal være europæisk, ikke nationalt, fremgik det af debat i Folketinget.

Electrolux forlader Rusland
Electrolux meddeler nu, at "Ruslands invasion af Ukraine har gjort det umuligt for selskabet at fortsætte sin forretning i landet".

Det klimavenlige valg
Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

El-priser og hvidevarer
Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage - og ved, at priserne på el og varme stiger.

Finanslov 2022: Et reparationsfradrag
Regeringen har i forbindelse med Finanslov 2022 varslet et kritisk eftersyn af håndværkerfradraget, som har været gældende siden 2010.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce