Hvor stor er den konkrete klimagevinst i genbrug og genanvendelse af hvidevarer og elektronik?
Hvor stor er den konkrete klimagevinst i genbrug og genanvendelse af hvidevarer og elektronik?
Hvad er klimabesparelsen, når en vaskemaskine sælges genbrugt og får længere brugslevetid? Og hvad er klimaaftrykket, når udtjente produkter og komponenter sorteres og omdannes, så de kan indgå i nye produkter?
Den slags spørgsmål besvares i en ny C02-omregner, som brancheforeninger i Danmark, Norge og Sverige sammen med industriens kollektive ordninger fra taget initiativ til.
CO2 beregneren, den første af sin art, dannes i de kommende måneder i samarbejde med den danske ingeniørvirksomhed COWI.
Læs også....
Genbrug af hvidevarer og elektronik skal mangedobles - og sorteringen af udtjente produkter skal sættes i system.
2022 var et "mat marked" for hvidevarer og elektronik - med en omsætning, der for de fleste produktgrupper var mindre end rekordåret 2021.
"Jeg elsker, når fornuften sejrer. Nu står det sort på hvidt, at Power ikke har krænket DBU's selvbestaltede regler i sin markedsføring"
Miele - den tyske producent - får nu flere steder i Danmark at vise sin produktportetølje frem.
Markedet i første kvartal af 2023 har helt som ventet svært ved at klare sig imod det stærke marked på samme tidspunkt sidste år.
APPLiA Danmark besluttede på sit årsmøde i Middelfart at åbne dørene til foreningen.
Kan forhandlerne gøre mere for at hjælpe forbrugerne på den grønne vej? Det var emnet for årets paneldebat på APPLiAs årsmøde.
Ved forbrugeren egentlig, hvad der sker med udtjent elektronik og hvor man kan gå hen med udtjente produkter?
EU-parlamentet vedtog den 30.marts med snævert flertal at fremskynde udfasning af produkter, der anvender de såkaldte f-gasser.
Industrien i højere grad end nogensinde vil indgå en ”grøn aftale” med forbrugerne.