Danske Ztove præsenterer nu sin første egenproducerede induktionskogeplade med temperaturfølere i de medfølgende gryder og pander.
Teknologien garanterer en konstant temperatur med præcision helt ned til én grad. Kogepladen er 60 eller 80 cm bred med fire kogezoner og kan monteres i alle køkkener.
– Generelt bruger vi alt for meget strøm, når vi laver mad. På et almindeligt komfur styrer vi ikke temperaturen, vi sigter bare. Vi skruer hele tiden op og ned, og det bruger en masse energi. Eller vi sætter låget på skrå, når vi koger pasta, ris eller kartofler. Det bruger cirka 60 procent mere energi, end når låget slutter tæt. Vi har målt strømbesparelser på op til 38 procent ved kogning af kartofler med vores teknologi og app, siger Charlotte Hybschmann Jacobsen, adm. direktør for Ztove.
Rydder køkkenskabet
Med den præcise styring af temperaturen erstatter Ztove en række af de apparater, der fylder godt i køkkenskabet: sous vide, chokoladesmelter, riskoger, æggekoger, frituregryde, popcornmaskine…
For at lette overgangen har Ztove udviklet en app med styring, opskrifter og programmer, der gør hverdagen nemmere. Et af dem erstatter riskogeren: Man hælder nu blot ris, vand og salt i gryden, sætter den på blusset og starter programmet. Appen ved, at når temperaturen rammer 110 grader i grydens bund, er alt vand fordampet, og risen er færdig. Temperaturen sænkes da automatisk til 65 grader, så risene holder sig varme indtil servering.
Sådan virker det
Den intelligente kogeplade leveres med en 3-liters gryde og en 24 cm pande. I bunden af dem sidder en temperaturmåler, som tændes automatisk, når gryden eller panden bevæges. Via Bluetooth sendes løbende info om den præcise temperatur i bunden af gryden eller panden. Kogepladen tilpasser varmen løbende, så temperaturen holdes konstant eller udvikler sig, som den er indstillet til. Det hele styres ned til én grads præcision med en app på mobil eller tablet.
Temperaturen kan også styres i trin på selve kogepladen, og andre induktionsgryder og pander kan bruges samtidig på kogepladen, der selv registrerer, hvilken type kogegrej, der står hvor.
Begyndte med pandekager
Udviklingen af Ztoves teknologi blev startet i 2016 af ingeniør Peter Favrholdt. Han fik ideen, da han bagte pandekager med sin treårige søn – og så hvordan første pandekage aldrig bliver god, mens fjerde pandekage ofte brænder på.
Peter Favrholdt er i dag ansat som lead engineer på LEGO. Han sidder stadig i bestyrelsen for Ztove, der nu har 15 ansatte og to patenter plus flere på vej. Hovedkontoret ligger i Odense.
Ztoves leverandør af den nye kogeplade er et tysk familieejet firma, som i forvejen leverer til hvidevareindustrien.
Læs også....
Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt downdraft hobs – aspiration hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Downdraft hobs, eller induktionskoge-sektion med integreret emhætte, er blevet det nye sort, og noget som forbrugerne efterspørger i stor stil. Den tendens vil kun udvikle sig endnu mere […]
Så vil du elske denne kogeplade. Efteråret kalder på hyggelige sysler i køkkenet. Hjemmelavede flødeboller og macarons har aldrig været nemmere. De Dietrich har designet en serie induktionskogeplader med ekstrem nøjagtig temperaturkontrol – helt ned til én grads tolerance. Uundværlig, hvis du går rundt med en lille konditor eller kok gemt i maven eller bare ikke orker flere mislykkede madprojekter.
Phantom er EICOs egen serie af ”aspiration hobs”, som samler emhætte og induktionskogesektion i ét produkt.
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.
Den nye fuldautomatiske induktionskogeplade fra THERMEX, HOB Link Premium, giver nem og automatisk kontrol over dit Thermex-emfang.
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.
Skal chokoladen tempereres? Ny fuldautomatisk induktionskogeplade fra De Dietrich måler temperaturen i gryden ned til én grads præcision.
Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her er gode råd til brug af kogeplader.