Danske forbrugere har taget det smarte hjem og dets produkter til sig – i dobbelt så høj grad som gennemsnittet i Europa.
Danske forbrugere har taget det smarte hjem og dets produkter til sig – i dobbelt så høj grad som gennemsnittet i Europa. Ifølge Danmarks Statistik brugte 36% af danske forbrugere smart home løsninger i 2020 – og det er en fremgang fra 23% året før.
Det er detailkæden Biltema, der denne gang har stykket oplysningerne sammen – og i øvrigt fremhæver, at belysnings- og sikkerhedsprodukter for mange er det første skridt ind i det smarte hjem.
Oplysningerne flugter med APPLiAs forbrugerundersøgelse, udført af Epinion i september 2021. Her fremgår det, at hele 83% af forbrugerne i dag kender til smarte produkter – og det er næsten dobbelt så mange som for to år siden. Det fremgår dog også, at langt fra alle er villige til at betale mere for smart funktionalitet.
Læs også....
Genbrug af hvidevarer og elektronik skal mangedobles - og sorteringen af udtjente produkter skal sættes i system.
2022 var et "mat marked" for hvidevarer og elektronik - med en omsætning, der for de fleste produktgrupper var mindre end rekordåret 2021.
"Jeg elsker, når fornuften sejrer. Nu står det sort på hvidt, at Power ikke har krænket DBU's selvbestaltede regler i sin markedsføring"
Miele - den tyske producent - får nu flere steder i Danmark at vise sin produktportetølje frem.
APPLiA Danmark besluttede på sit årsmøde i Middelfart at åbne dørene til foreningen.
Kan forhandlerne gøre mere for at hjælpe forbrugerne på den grønne vej? Det var emnet for årets paneldebat på APPLiAs årsmøde.
Ved forbrugeren egentlig, hvad der sker med udtjent elektronik og hvor man kan gå hen med udtjente produkter?
Markedet i første kvartal af 2023 har helt som ventet svært ved at klare sig imod det stærke marked på samme tidspunkt sidste år.
EU-parlamentet vedtog den 30.marts med snævert flertal at fremskynde udfasning af produkter, der anvender de såkaldte f-gasser.
Industrien i højere grad end nogensinde vil indgå en ”grøn aftale” med forbrugerne.
Den Jydske Håndværkerskole lukker modul 2.12, der uddanner reparatører til hvidevarer. Ude af takt med tiden, hvor forbrugerne ønsker mere reparation og lang produktlevetid.