23. november 2021  |   Kort nyt

Danskere: dobbelt så smarte

Danske forbrugere har taget det smarte hjem og dets produkter til sig – i dobbelt så høj grad som gennemsnittet i Europa.

Kort nyt
23. november 2021  |   af Henrik Egede

Danske forbrugere har taget det smarte hjem og dets produkter til sig – i dobbelt så høj grad som gennemsnittet i Europa. Ifølge Danmarks Statistik brugte 36% af danske forbrugere smart home løsninger i 2020 – og det er en fremgang fra 23% året før.

Det er detailkæden Biltema, der denne gang har stykket oplysningerne sammen – og i øvrigt fremhæver, at belysnings- og sikkerhedsprodukter for mange er det første skridt ind i det smarte hjem. 

Oplysningerne flugter med APPLiAs forbrugerundersøgelse, udført af Epinion i september 2021. Her fremgår det, at hele 83% af forbrugerne i dag kender til smarte produkter – og det er næsten dobbelt så mange som for to år siden. Det fremgår dog også, at langt fra alle er villige til at betale mere for smart funktionalitet.  

biltema | danmarks statistik | epinion
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Genbrug: to direktører på plads
Genbrug af hvidevarer og elektronik skal mangedobles - og sorteringen af udtjente produkter skal sættes i system.

Bedre end mat marked   
2022 var et "mat marked" for hvidevarer og elektronik - med en omsætning, der for de fleste produktgrupper var mindre end rekordåret 2021.

Power vinder fodbold-sejr 
"Jeg elsker, når fornuften sejrer. Nu står det sort på hvidt, at Power ikke har krænket DBU's selvbestaltede regler i sin markedsføring"

Miele: Experience-center
Miele - den tyske producent - får nu flere steder i Danmark at vise sin produktportetølje frem.

APPLiA åbner døren
APPLiA Danmark besluttede på sit årsmøde i Middelfart at åbne dørene til foreningen.

Grønne forhandlere
Kan forhandlerne gøre mere for at hjælpe forbrugerne på den grønne vej? Det var emnet for årets paneldebat på APPLiAs årsmøde.

Cirkuleramera.nu
Ved forbrugeren egentlig, hvad der sker med udtjent elektronik og hvor man kan gå hen med udtjente produkter?

Marked Q1 – ned og op
Markedet i første kvartal af 2023 har helt som ventet svært ved at klare sig imod det stærke marked på samme tidspunkt sidste år.

Europa: Udfasning af F-gas koster klima
EU-parlamentet vedtog den 30.marts med snævert flertal at fremskynde udfasning af produkter, der anvender de såkaldte f-gasser.

Sådan bliver 2023
Industrien i højere grad end nogensinde vil indgå en ”grøn aftale” med forbrugerne.

Skolefri
Den Jydske Håndværkerskole lukker modul 2.12, der uddanner reparatører til hvidevarer. Ude af takt med tiden, hvor forbrugerne ønsker mere reparation og lang produktlevetid.