28. oktober 2022  |   Små elektriske apparater

Denne køkken-gadget hitter som aldrig før

De høje elpriser får kunderne til at flokkes om strømsparende produkter. Lige nu samler den helt store “hype” sig om de såkaldte airfryers, der både sparer strøm, tid og kalorier.

Små elektriske apparater
28. oktober 2022  |   af Søren Bang Hansen

På dansk kunne man beskrive de små apparater som “luftfriture”. Selv pomfritter tilberedes nemlig med ingen eller næsten ingen olie, fordi maden opvarmes med intens og hastigt cirkulerende varmluft.
Modsat almindelige ovne er luftfrituren varm på et par minutter. Ofte går tilberedningen hurtigere, og det kræver i sagens natur mindre energi at opvarme et lille apparat end en stor, traditionel køkkenovn.
Som ekstra gevinst bliver maden efter manges mening både sprødere og mere saftig, når den tilberedes i en airfryer. Tips, opskrifter og ikke mindst begejstring deles flittigt på de sociale medier.

Kæmpe hype
Luftfrituren fås i flere afskygninger: Nogle modeller samler maden i en eller flere skuffer. Andre har indbygget drejearm, der automatisk rører rundt i maden. Der findes også udgaver, som ligner en traditionel mikroovn.
Hos Elgiganten oplever Jonathan Lorentzen, Sales Manager SDA, lige nu en stærkt stigende interesse for disse produkter.

– Airfryers er populære som aldrig før. Vi oplever en kæmpe hype omkring dem lige nu. Interessen skyldes dels, at airfryeren er utroligt alsidig og kan bruges til meget mere end blot friturestegt mad som pomfritter. Den kan tilberede alt fra kød og grøntsager til boller, kage og pizza. Samtidig er interessen steget i takt med energipriserne, fordi airfryeren ofte er mere energieffektiv end en almindelig ovn, fortæller Jonatahan Lorentzen.

airfryer | energipriser | køkkentrend
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
100% aromatisk kaffeoplevelse – bare ved ét tryk
Avancerede espressomaskiner er der nok af, men at brygge baristakaffe derhjemme behøver ikke være en kompleks videnskab. Skal det være enkelt og hurtigt uden at gå på kompromis med resultat, kvalitet og design, bør du opleve Witts nye fuldautomatiske espressomaskine. Det er kaffenydelse i topklasse, for der er tænkt på alt. Witt Premium Espresso Black […]

En ny, revolutionerende måde at spise is på
Is er altid godt, men FRISKLAVET IS er … uimodståeligt! Den italienske is har altid været i en liga for sig. Med den revolutionerende ismaskine fra italienske TooA kan du nu tilberede ægte italiensk gelato portionsvis. Altid frisklavet. Uden tilsætningsstoffer. Højeste kvalitet. Intet spild. Bare mums! Du kender det sikkert. Du køber en liter is […]

En gammel fabriksbygning danner rammen om Thuesen Jensens nye showroom.
Her spiller det rå og upolerede rum op til de lækre og funktionelle produkter. Og det gamle rums sjæl har fået lov til at leve.

Mieles mikro-støvsuger suger designpriser til sig
Miele Boost CX1 lanceres i løbet af september. Boost CX1 kan prale af stærk ydelse, nem betjening - og hele to designpriser.

Kaffe i farver
Melitta LatteSelect er en fuldautomatisk kaffemaskine i stilrent design. Den store farveskærm med billeder af de forskellige kaffedrikke giver en intuitiv betjening.

Bæredygtig støvsuger
Den trådløse Green 800 fra Electrolux er fremstillet af 65 procent genbrugsplast.

Et væld af lækre konsistenser
Nu lancerer Braun en blender, som giver dig lige den konsistens, du leder efter til din madlavning.

Drik din køkkenhave
Frugt, bær og grøntsager fra haven forvandles til sund og lækker juice, når du propper høsten i Witt Premium Slowjuicer.

Ny tendens: at flashe rengøringen
Der er nye tider og nye tendenser i hjemmene. Forbrugerne har flere produkter end nogensinde til rengøringen. Og flere af de nytilkomne produkter – ledningsfri gulvvaskere eller robotter – står fremme.

Nilfisk Select-serien – Den effektive og brugervenlige støvsuger
Nilfisk Select-serien er den brugervenlige, effektive og alsidige støvsuger, der klarer alle dine rengøringsopgaver

Robotten genkender hunde-hømhøm
Det kan være slemt nok, hvis hunden af og til efterlader små uheld på stuegulvet.