15. marts 2020  |   Klima og politik  |   Bæredygtighed

Det bæredygtige valg: en kulfri emhætte-motor

Hvad betyder det, om du vælger en kulfri emhætte-motor eller en emhætte med traditionel motor? Og er det ene egentlig bedre end det andet? Svaret er helt klart: JA.

Bæredygtighed
15. marts 2020  |   af Jakob Larsen Medgyesi

En emhætte er vel en emhætte? Det du får, er det, det du ser? Nej, bestemt ikke. To emhætter kan, set fra ydersiden, være ens, men indholdet kan alligevel udgøre en reel kvalitetsmæssig forskel.

Støjsvag og miljøvenlig

Et af de særdeles vigtige elementer i denne sammenhæng handler om den motor, der sidder inde i selve emhætten. Motoren, der er hele grundlaget for, at emhætten er i stand til at suge em, os og dårlig luft ud af dit køkken for derefter at skabe et sundt og behageligt indeklima.

”Der er en række fordele med de kulfri emhætte-motorer kontra de traditionelle. For det første er en kulfri motor betydelig mere støjsvag. Derudover bruger den kulfri variant markant mindre energi, hvilket gør den både mere miljøvenlig og billigere i drift”, forklarer Niels Poulsen, CSO i Eico.

Længere levetid

Ifølge Niels Poulsen er den gennemsnitlige levetid for en kulfri emhætte-motor desuden signifikant længere sammenlignet med en almindelig emhættemotor.

”Årsagen til den længere levetid er, at en emhætte med traditionel motor indeholder flere sliddele. En motor uden disse sliddele giver naturligvis færre komponenter, som skal repareres og udskiftes. Det i sig selv er selvfølgelig også mere miljøvenligt”, siger han.

I den kulfri motor er børsterne erstattet af elektronik, hvilket betyder, at der ikke er nogen friktion – og det giver altså – udover den længere levetid – en mere energieffektiv motor.

Rent prismæssigt ligger en emhætte med kulfri motor lidt over prisniveauet på en traditionel emhætte-motor.

”Men spørger du ingeniøren, vil fordelene ved den lidt dyrere variant uden tvivl betale sig på den lange bane, både i et økonomisk, miljømæssigt og energimæssigt perspektiv – og i hvert fald, hvis du jævnligt bruger din emhætte”, slutter Niels Poulsen.

Niels Paulsen, CSO i Eico

bæredygtighed | eico | niels paulsen
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Hildebrandts helikopter
På APPLiA-dagen udfordrede Steen Hildebrandt branchen med et skarpt fokus på vores fælles ansvar for klodens tilstand.

Dialog med de unge
APPLiA Europe har fået ny, meget klimabevidst formand.

BSH melder vækst over hele linjen
Hvidvare-nyt var med, da den tyske gigant BSH i foråret inviterede verdenspressen til virtuelt pressemøde. Det kom i høj grad til at handle om vækst og bæredygtighed.

Butikskæder satser på bæredygtighed
Power udvider snart RePower-konceptet med en stor butiksafdeling for genbrugte varer. Også Elgiganten arbejder på at skabe øget opmærksomhed om en bred vifte af bæredygtige tiltag.

Klima: unge vil selv
Electrolux spurgte 14.000 unge verden over om deres vurdering af fremtidens bæredygtige livsstil.

Lang levetid er den ultimative bæredygtighed
Mieles produkter har altid været anerkendt for deres kvalitet og lange holdbarhed.

Produktpas
Hvordan ser verden så ud i slutningen af 2020'erne?

Elektronik: nye genbrugscentre sparker døren ind
Elretur investerer i to nye centre, der skal sikre øget genbrug af hvidevarer og elektronik.

Ansvarligt forbrug til debat
Vi gør ét – og vil gerne noget andet. Det er udfordringen for Danmark ved 2020’ernes start

Bæredygtigt – mere end energimærker
Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater har praktiseret bæredygtighed længe før Gro Harlem Brundtland og FN lancerede ordet.

Electrolux sætter klimamål
Electrolux vil være klimaneutral i leverandørkæden - og sætter klimamål for cheferne.