20. juni 2022  |   Branchenyt  |   Politik

Det klimavenlige valg

Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

Politik
20. juni 2022  |   af Henrik Egede

Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

I udspillet lægger Forbrugerrådet vægt på, at forbrugerne bør få ret til skattefradrag for reparation af varige forbrugsgoder som hvidevarer og elektronik. Dette vil sikre incitament til at reparere og levetidsforlænge produkter.

Forbrugerrådet Tænk lægger i udspillet også op til en reklamationsret på seks år – et ønske, som i 2021 blev afvist af et enigt Folketing.

forbrugerrådet tænk
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

APPLiA: Aktivt ind i klimakampen
En 2,7 grader varmere verden vil være dramatisk anderledes. Den hurtigste vej til klimaeffekt er energibesparelser - og hvidevarebranchen har et globalt ansvar, siger APPLiA Europe's formand Hakan Bulgurlu.

PFAS – forbud i EU, ikke nationalt
Et forbud mod PFAS ("Evighedskemikalier") skal være europæisk, ikke nationalt, fremgik det af debat i Folketinget.

Electrolux forlader Rusland
Electrolux meddeler nu, at "Ruslands invasion af Ukraine har gjort det umuligt for selskabet at fortsætte sin forretning i landet".

CBAM – et europæisk selvmål?
Et nyt fælleseuropæisk lovinitiativ, der skal styrke klimaet, truer med at blive et selvmål...

El-priser og hvidevarer
Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage - og ved, at priserne på el og varme stiger.

Finanslov 2022: Et reparationsfradrag
Regeringen har i forbindelse med Finanslov 2022 varslet et kritisk eftersyn af håndværkerfradraget, som har været gældende siden 2010.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce