5. marts 2024  |   Branchenyt

EICO med trivsel

Mindre virksomheder har også brug for at arbejde med trivsel. Nordjyske EICO har gjort dette.

Branchenyt
5. marts 2024  |   af Henrik Egede

I hvidevare-branchen er de fleste virksomheder små og mellemstore – og alligevel kan der, måske netop derfor, være grund til at arbejde med trivsel.

Det har den nordjyske hvidevare-virksomhed EICO erfaret. Alle kender alle i EICO – og alligevel har der i virksomheden ikke været kultur for at tale åbent om det, der er svært. Netop det har været omdrejningspunktet i et større trivselsprojekt, som EICO har været igennem i efteråret 2023.

For direktør Michael Jacobsen har det være tydeligt, at det giver mening at arbejde struktureret med trivsel – også i en mindre virksomhed.

“Alle kender alle, fordi vi kun er ca. 40 ansatte. Men med det her projekt har vi lært hinanden at kende på en helt ny måde. Medarbejderne har sat ord på det, der betyder noget for deres trivsel. Og lederne har lært hinanden meget bedre at kende og bruger hinanden langt mere …”

Tættere på kolleger

For anden gang i virksomhedens historie blev der ved projektstart gennemført en trivselsmåling. En ekstern konsulent hjalp lederne med at fortælle og drøfte resultaterne med medarbejdere og stod samtidig for workshops med virksomhedens ti ledere. Her var formålet at udvikle lederne og styrke fællesskab og tryghed i ledergruppen.

En af deltagerne var teknisk chef Finn Kristensen, som har været i EICO i snart ti år. Han har ikke haft megen kontakt med sine lederkolleger tidligere og sidder fysisk lidt afsonret fra de øvrige. For Finn har forløbet gjort en stor forskel i hverdagen:

“Jeg er kommet tættere på mine lederkolleger. Vi bruger nu hinanden mere til sparring. Vi taler sammen også om de ting, som kan være svære. På den måde deler vi ansvaret og det er rart”.

Arbejdsglæde

Konkret oplever Finn Kristensen, at der er kommet et bedre samarbejde mellem afdelingerne. Lederne i tre afdelinger er begyndt at holde faste møder om opgaver, der griber ind i hinanden. Og i samarbejdet med salgsafdelingen er der indført et dagligt telefonmøde, der erstatter måske 15 mails om dagen.

Også adm. direktør Michael Jacobsen oplever, at der er langt mere samarbejde og sparring på tværs end tidligere:

“Lederne snakker om tingene. Jeg oplever, at lederne oftere løser udfordringer imellem sig uden at jeg bliver involveret”, siger Michael Jacobsen.

“Fortroligheden og trygheden i ledelseslaget er vokset. Vi har fået snakket om god ledelse og mindet hinanden om, hvad vi skal huske og hvordan vi kan hjælpe medarbejderne i hele organisationen til mere arbejdsglæde i hverdagen.

Arbejdet med trivsel stopper ikke med projektets udløb. Fremover vil det bl. a. blive sat i system gennem en årlig trivselsmåling i EICO.

Om EICO

EICO er leverandør af emhætter, hvidevarer og andre produkter til køkken og bad. Virksomheder har hovedkontor i Brønderslev og afdelinger i Norge, Sverige og Finland. EICO har i alt ca. 40 ansatte.

Velliv Foreningen, der understøtter indsatser for den mentale sundhed på arbejdspladser, har støttet projektet hos EICO med DKK 200.000.

arbejdsglæde | brønderslev | eico | ledelse | trivsel | velliv
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Efteruddannelse går i gang nu  
Det nytter ikke at råbe "grøn omstilling" og "mere reparation" af hvidevarer, hvis der ikke er nogen til at reparere.

Witt satser på træningsudstyr
Distributionen af træningsmaskiner fra Total Gym overtages af Witt, som hermed bekræfter sin status som et af de mest alsidige medlemmer af APPLiA Danmark.

Fodbold sælger fjernsyn
Power forventer 20 % stigning i tv-salget under sommerens EM i fodbold. Erfaringen viser nemlig, at store sportsbegivenheder gør underværker for tv-salget.

APPLiA på folkemøde  
Inden længe er der folkemøde på Bornholm - og APPLiA er inviteret med i år.

Årets produkt 2024 
Norge har haft det i årevis - og nu får Danmark det også: en pris for årets bedste produkter inden for hvidevarer og elektronik.

Gå de vrede unge i møde…
APPLiA Europas formand opfordrer industrien til at sætte et eksempel.

Lov uden konsekvens
Som borger, som erhvervsdrivende og som forbruger har man en naturlig interesse i, at landets love håndhæves.

Norge 100 år – 18. juni 2024 
Den 18. juni 1924 kl. 14 trådte 33 herrer sammen på Oslo Børs. De stiftede en forening til varetagelse af fælles interesser for "radiointeresserede" firmaer.

Marked: Fin april 
Markedet 2024 er ikke kommet flyvende fra start. April-afsætningen for hårde hvidevarer i Danmark var dog, isoleret set og målt med APPLiA Danmark markedsdata, opløftende. En fremgang på 8% i værdi og 10,6% i styksalg.

2025 kan blive vendepunktet
Forbrugertillid er på vej tilbage - 2025 kan blive året, hvor afsætningen vender.

“En Amazon på reservedele”
Reservedele findes. 18 mio. reservedele til hvidevarer og elektronik ligger klar hos ASWO i Nordtyskland til at blive sendt ud i Europa via servicepartnere.


Annonce
Annonce
Annonce