5. marts 2024  |   Branchenyt

EICO med trivsel

Mindre virksomheder har også brug for at arbejde med trivsel. Nordjyske EICO har gjort dette.

Branchenyt
5. marts 2024  |   af Henrik Egede

I hvidevare-branchen er de fleste virksomheder små og mellemstore – og alligevel kan der, måske netop derfor, være grund til at arbejde med trivsel.

Det har den nordjyske hvidevare-virksomhed EICO erfaret. Alle kender alle i EICO – og alligevel har der i virksomheden ikke været kultur for at tale åbent om det, der er svært. Netop det har været omdrejningspunktet i et større trivselsprojekt, som EICO har været igennem i efteråret 2023.

For direktør Michael Jacobsen har det være tydeligt, at det giver mening at arbejde struktureret med trivsel – også i en mindre virksomhed.

“Alle kender alle, fordi vi kun er ca. 40 ansatte. Men med det her projekt har vi lært hinanden at kende på en helt ny måde. Medarbejderne har sat ord på det, der betyder noget for deres trivsel. Og lederne har lært hinanden meget bedre at kende og bruger hinanden langt mere …”

Tættere på kolleger

For anden gang i virksomhedens historie blev der ved projektstart gennemført en trivselsmåling. En ekstern konsulent hjalp lederne med at fortælle og drøfte resultaterne med medarbejdere og stod samtidig for workshops med virksomhedens ti ledere. Her var formålet at udvikle lederne og styrke fællesskab og tryghed i ledergruppen.

En af deltagerne var teknisk chef Finn Kristensen, som har været i EICO i snart ti år. Han har ikke haft megen kontakt med sine lederkolleger tidligere og sidder fysisk lidt afsonret fra de øvrige. For Finn har forløbet gjort en stor forskel i hverdagen:

“Jeg er kommet tættere på mine lederkolleger. Vi bruger nu hinanden mere til sparring. Vi taler sammen også om de ting, som kan være svære. På den måde deler vi ansvaret og det er rart”.

Arbejdsglæde

Konkret oplever Finn Kristensen, at der er kommet et bedre samarbejde mellem afdelingerne. Lederne i tre afdelinger er begyndt at holde faste møder om opgaver, der griber ind i hinanden. Og i samarbejdet med salgsafdelingen er der indført et dagligt telefonmøde, der erstatter måske 15 mails om dagen.

Også adm. direktør Michael Jacobsen oplever, at der er langt mere samarbejde og sparring på tværs end tidligere:

“Lederne snakker om tingene. Jeg oplever, at lederne oftere løser udfordringer imellem sig uden at jeg bliver involveret”, siger Michael Jacobsen.

“Fortroligheden og trygheden i ledelseslaget er vokset. Vi har fået snakket om god ledelse og mindet hinanden om, hvad vi skal huske og hvordan vi kan hjælpe medarbejderne i hele organisationen til mere arbejdsglæde i hverdagen.

Arbejdet med trivsel stopper ikke med projektets udløb. Fremover vil det bl. a. blive sat i system gennem en årlig trivselsmåling i EICO.

Om EICO

EICO er leverandør af emhætter, hvidevarer og andre produkter til køkken og bad. Virksomheder har hovedkontor i Brønderslev og afdelinger i Norge, Sverige og Finland. EICO har i alt ca. 40 ansatte.

Velliv Foreningen, der understøtter indsatser for den mentale sundhed på arbejdspladser, har støttet projektet hos EICO med DKK 200.000.

arbejdsglæde | brønderslev | eico | ledelse | trivsel | velliv
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Bosch-Siemens ser lyst på fremtiden
Den 11. april løftede selskabet sløret for regnskabsåret 2023 med en omsætning på 14,8 milliarder euro. Som ventet er det lavere end under corona-boomet, men BSH vandt vigtige markedsandele og venter fremgang.

APPLiA Markedsdata bliver nordiske  
APPLiA (og tidligere FEHA) har i mere end 30 år leveret grundlæggende markedsdata om afsætningen i det danske marked til sine medlemmer.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

75 år med hvidevarer i St. Ajstrup   
I 1949 blev købmanden i den nordjyske landsby St. Ajstrup til en brugsforening. Senere blev den til Køkken- og Hvidevarebrugsen - i dag en virksomhed (JKE Design) med 40 ansatte og butikker fordelt på fire adresser i Brønderslev, Aalborg, Viborg og Store Ajstrup.

Ombudsmand på tur 
Den ny forbrugerombudsmand, Torben Jensen, er i maj-juni på tur, hvor aktuelle emner tages op med deltagere fra erhvervslivet.

Alfred på årsmøde  
Alfred Josefsen, tidligere direktør for Irma, er hovedtaler på APPLiA Danmarks årsmøde, som finder sted torsdag den 18. april på Konferencecenter KolleKolle i Værløse.

Whiteaway får ny CEO
Ny CEO for Whiteaway Group bliver nuværende CFO, Jonas Hald Johansen. Han afløser Thomas Zeihlund, som forlader virksomheden for at komme tættere på sin familie i Hillerød.

Bedre indeklima hele året rundt
Duux tilbyder en lang række funktionelle samt effektive produkter til forbedring og kontrol af luftkvalitet og indeklima. Sortimentet omfatter blandt andet luftrensere, luftfugtere, vifter og ventilatorer, alt i et iøjnefaldende, smukt og elegant design.

Stærke branche-brands 
Samsung er sjette-stærkeste brand i Danmark på tværs af alle brancher - og Elgiganten blev nummer seks over de virksomheder, der har forbedret deres brand mest.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

Whiteaway køber Hvidevare Grossisten
Whiteaway Group har netop indgået aftale om opkøb af Hvidevare Grossisten fra Herning, som er en landsdækkende leverandør af husholdnings- og professionelle hvidevarer.


Annonce