12. januar 2022  |   Branchenyt  |   Politik

El-priser og hvidevarer

Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage – og ved, at priserne på el og varme stiger.

Politik
12. januar 2022  |   af Henrik Egede

Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage – og ved, at priserne på el og varme stiger.

Ifølge Dansk Energi bliver energipriserne i 2022 væsentligt højere end  i 2021. Stigningen kan være svær at beregne, fordi priserne varierer – men Dansk Energi vurderer, at el-regningen stiger 30% for en husstand med 4.000 kWh/år. Stigningen er afhængig af, om husstanden har fx. el-bil eller el-varme.

Det høje niveau for energipriser er med til at sætte fornyet fokus på energieffektive hvidevarer og de energimærker, de fleste forbrugere i forvejen pejler efter. Kig efter energimærket – både på det produkt du har og det, du er ved at købe.

Desuden kan det igen-igen betale sig at være opmærksom på de mange tips og tricks, der sikrer en bedre og mere energieffektiv brug af hjemmets hvidevarer. Vores branchemagasin Hvidvare-Nyt samlede for præcis et år siden i forbindelse med de reskalerede energimærker de gode tricks, der sikrer en grøn brug af hvidevarerne. Og sikrer, at du som forbruger får mere for de samme penge.

De gode tips er givet videre her – side 16-19 i magasinet.

Mon ikke, det nye niveau for energipriserne kommer til at sætte fornyet fokus på hjemmets hvidevarer og elektronik. Og mon ikke Dansk Energi har ret i, at prisstigningerne har toppet for denne omgang.

Godt nytår, vel mødt i 2022. 

dansk energi | energipriser
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
“En Amazon på reservedele”
Reservedele findes. 18 mio. reservedele til hvidevarer og elektronik ligger hver dag klar hos ASWO i Nordtyskland.,

Fra nul til noget 
Vi har regler. Men har vi også håndhævelse? EU har siden 2005 haft producentansvar inden for elektronik, hvidevarer og batterier - og får i nærmeste fremtid også producentansvar for andre områder, fx. fiskegrej og emballage.

DI: Fradrag for reparationer  
"Vi skal sikre et effektivt marked for reparationer, hvor det kan betale sig at reparere frem for at købe nyt. Danske forbrugere skal kunne trække udgifter til reparation af elektronik og hvidevarer fra".

Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

APPLiA: Aktivt ind i klimakampen
En 2,7 grader varmere verden vil være dramatisk anderledes. Den hurtigste vej til klimaeffekt er energibesparelser - og hvidevarebranchen har et globalt ansvar, siger APPLiA Europe's formand Hakan Bulgurlu.

PFAS – forbud i EU, ikke nationalt
Et forbud mod PFAS ("Evighedskemikalier") skal være europæisk, ikke nationalt, fremgik det af debat i Folketinget.

Electrolux forlader Rusland
Electrolux meddeler nu, at "Ruslands invasion af Ukraine har gjort det umuligt for selskabet at fortsætte sin forretning i landet".


Annonce
Annonce