27. januar 2022  |   Branchenyt  |   Branchenyt  |   Retail

EL-Salg lancerer ny finansieringsmodel for hvidevarer

EL-Salg-kæden er klar med et nyt finansieringskoncept for hvidevarer, der læner sig op ad de populære abonnement-tjenester.

Branchenyt
27. januar 2022  |   af Søren Bang Hansen

“Med det hele” hedder et nyt finansieringskoncept, som EL-Salg-kæden netop er gået i markedet med. Konceptet minder om de populære abonnementsmodeller, hvor man for et fast månedligt beløb køber sig adgang til en given tjeneste.
I EL-Salg-kædens tilfælde er der dog tale om en finansieringsmodel, hvor man for 99 kr. om måneden i 48 måneder kan finansiere sine hvidevarer rente- og gebyrfrit.
Det nye ved modellen er, at man som en del af prisen får levering, montering, bortskaffelse samt fuld service og garanti i fire år. Det betyder, at hvis der sker noget med produktet, vil en lokal montør komme ud på ens adresse og servicere produktet. Hvis det ikke kan laves, får man et nyt produkt.

– Vi forsøger at imødekomme en general forbrugertrend, hvor mange hellere vil betale et fast månedligt beløb for sine varer frem for at lægge pengene på én gang. Det giver en større fleksibilitet i hverdagen, og samtidig skal man ikke bekymre sig om eventuelle serviceudgifter. For forbrugerne handler det om convenience og tryghed, og for os, der lever af at sælge forbrugerelektronik, handler det om at tilpasse os de nye markedsvilkår, siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i Euronics Danmark, der står bag EL-Salg-kæden.

BUTIKKER OG ONLINE
Indtil videre har EL-Salg-kæden udvalgt fem forskellige hvidevareprodukter, som man kan få finansieret som en del af “Med det hele”-konceptet, og forbrugerne kan kun bestille produktet via elsalg.dk.
Kort efter bestillingen bliver man kontaktet af sin lokale EL-Salg-butik, som aftaler et tidspunkt, hvor man kan få leveret, monteret – og kørt sine gamle hvidevarer væk.

– På den måde kombineres vores onlineforretning med vores stærke lokale forankring. Det kan kun lade sig gøre at lave sådan et setup her, fordi vi kan købe ind igennem vores nordiske samarbejde med ELON, hvilket giver en særdeles konkurrencedygtig prissætning. Samtidig har vi den lokale forankring, der gør, at vi kan rykke hurtigt ud i hele landet. Jeg har meget, meget store forventninger til dette nye koncept, siger Tomas Holm Hedehus.

Tomas Holm Hedehus, EL-Salg
– For forbrugerne handler det om convenience og tryghed, og for os, der lever af at sælge forbrugerelektronik, handler det om at tilpasse os de nye markedsvilkår, siger Tomas Holm Hedehus.

STIGENDE TENDENS
Det er Sparxpres, der sikrer, at EL-Salg-kunderne kan finansiere deres hvidevarekøb med 99 kr. om måneden, og ifølge direktør Ole Engholm Andreassen, er denne type lån på hastig fremmarch.

– I gamle dage lånte man penge, fordi man manglede dem. I dag er der en tendens til, at man finansierer lidt større indkøb, fordi man ønsker at sprede sine faste udgifter ud og dermed have en stabil månedlig økonomi. Og hvis man pludselig står i en situation, hvor man ønsker at afdrage hele restgælden, så gør man bare det. Abonnementsøkonomien har også vundet indpas i banksektoren, siger han.
De 99 kr. om måneden inkluderer levering, montering og bortskaffelse af gammelt udstyr. Finansieringen er rente- og gebyrfri og løber som udgangspunkt over fire år, men restgælden kan indfries, hvornår det skal være. Den månedlige pris inkluderer fuld service og garanti i hele perioden.

finansiering | retail
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Hvidevarer tilbage i byens centrum
Miele åbnede 31. august sit nye Experience Center i København. Miele vil nudge og uddanne forbrugeren til bedre brug af produkterne.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Upoleret showroom hos F&H
En rå fabriksbygning i Glostrup ved København danner rammen om et nyt og charmerende showroom for F&H Group.

Danskerne spenderer mere på køkkenrenovering
I en tid, hvor mange ellers holder igen med store forbrugsgoder, vokser ordrestørrelsen hos landets største køkkenrenoveringskæde. Ofte ryger der et par nye hvidevarer med i opgraderingen.

Power-eksperiment: Tilbudsaviser giver stadig mening
De koster dyrt i penge og papir, og der findes et hav af digitale alternativer. Men nu har Power-kæden testet effekten af de fysiske tilbudsaviser, og konklusionen er klar.

AI allerede
AI (Artificiel Intelligens) fremstår ofte som noget fjernt, der er skabt af og for rumvæsener.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

Den nordligste Elgiganten
Butikschefen er fritidsfanger - og det er mange af kunderne også. Hvidvare-Nyt har besøgt Elgiganten i nordgrønlandske Ilulissat.

Med Danmark som skyggemarked
Den grønlandske forbruger er tålmodig. Salg af hvidevarer og elektronik på verdens største ø er da også "business as unusual".