27. januar 2022  |   Branchenyt  |   Branchenyt  |   Retail

EL-Salg lancerer ny finansieringsmodel for hvidevarer

EL-Salg-kæden er klar med et nyt finansieringskoncept for hvidevarer, der læner sig op ad de populære abonnement-tjenester.

Branchenyt
27. januar 2022  |   af Søren Bang Hansen

“Med det hele” hedder et nyt finansieringskoncept, som EL-Salg-kæden netop er gået i markedet med. Konceptet minder om de populære abonnementsmodeller, hvor man for et fast månedligt beløb køber sig adgang til en given tjeneste.
I EL-Salg-kædens tilfælde er der dog tale om en finansieringsmodel, hvor man for 99 kr. om måneden i 48 måneder kan finansiere sine hvidevarer rente- og gebyrfrit.
Det nye ved modellen er, at man som en del af prisen får levering, montering, bortskaffelse samt fuld service og garanti i fire år. Det betyder, at hvis der sker noget med produktet, vil en lokal montør komme ud på ens adresse og servicere produktet. Hvis det ikke kan laves, får man et nyt produkt.

– Vi forsøger at imødekomme en general forbrugertrend, hvor mange hellere vil betale et fast månedligt beløb for sine varer frem for at lægge pengene på én gang. Det giver en større fleksibilitet i hverdagen, og samtidig skal man ikke bekymre sig om eventuelle serviceudgifter. For forbrugerne handler det om convenience og tryghed, og for os, der lever af at sælge forbrugerelektronik, handler det om at tilpasse os de nye markedsvilkår, siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i Euronics Danmark, der står bag EL-Salg-kæden.

BUTIKKER OG ONLINE
Indtil videre har EL-Salg-kæden udvalgt fem forskellige hvidevareprodukter, som man kan få finansieret som en del af “Med det hele”-konceptet, og forbrugerne kan kun bestille produktet via elsalg.dk.
Kort efter bestillingen bliver man kontaktet af sin lokale EL-Salg-butik, som aftaler et tidspunkt, hvor man kan få leveret, monteret – og kørt sine gamle hvidevarer væk.

– På den måde kombineres vores onlineforretning med vores stærke lokale forankring. Det kan kun lade sig gøre at lave sådan et setup her, fordi vi kan købe ind igennem vores nordiske samarbejde med ELON, hvilket giver en særdeles konkurrencedygtig prissætning. Samtidig har vi den lokale forankring, der gør, at vi kan rykke hurtigt ud i hele landet. Jeg har meget, meget store forventninger til dette nye koncept, siger Tomas Holm Hedehus.

Tomas Holm Hedehus, EL-Salg
– For forbrugerne handler det om convenience og tryghed, og for os, der lever af at sælge forbrugerelektronik, handler det om at tilpasse os de nye markedsvilkår, siger Tomas Holm Hedehus.

STIGENDE TENDENS
Det er Sparxpres, der sikrer, at EL-Salg-kunderne kan finansiere deres hvidevarekøb med 99 kr. om måneden, og ifølge direktør Ole Engholm Andreassen, er denne type lån på hastig fremmarch.

– I gamle dage lånte man penge, fordi man manglede dem. I dag er der en tendens til, at man finansierer lidt større indkøb, fordi man ønsker at sprede sine faste udgifter ud og dermed have en stabil månedlig økonomi. Og hvis man pludselig står i en situation, hvor man ønsker at afdrage hele restgælden, så gør man bare det. Abonnementsøkonomien har også vundet indpas i banksektoren, siger han.
De 99 kr. om måneden inkluderer levering, montering og bortskaffelse af gammelt udstyr. Finansieringen er rente- og gebyrfri og løber som udgangspunkt over fire år, men restgælden kan indfries, hvornår det skal være. Den månedlige pris inkluderer fuld service og garanti i hele perioden.

finansiering | retail
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
APPLiA og associerede
APPLiA Danmark har i årevis samlet leverandører af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

APPLiA Danmark – årsmøde 20. april 
APPLiA Danmark har inviteret til generalforsamling og branchedag torsdag den 20. april på Kongebrogården i Middelfart.

Power overtager 29 svenske butikker
Elektronikkæden Power udvider med 29 svenske butikker fra den tyske koncern MediaMarkt. Med opkøbet har Power fysiske butikker i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Flere heste at spille på
Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen.

2022 – bedre end 2020!
2022 blev trods krig og krise næstbedste år nogen sinde for salg af hvidevarer.

Velkommen til 2023
Henrik Egede, direktør i APPLiA, skriver om hvad skal der holdes øje med i det kommende år.

Witt investerer i nærvær og flot design
I vores accelererende samfund er nærvær blevet en mangelvare, og netop nærvær er fundamentet for – især børns – trivsel. Witt har valgt at investere i det danske firma ’by KlipKlap’, som skaber møbler, der stimulerer børns motoriske udvikling og samtidig indbyder til leg og samvær mellem børn og forældre. Digitale distraktioner, forhastet tempo og […]

Black Friday blev ikke så sort endda
Man møder meget sortsyn for tiden, men Black Friday er stadig et vigtigt lyspunkt for salget af hvidevarer og elektronik i Danmark.

Vild åbning af Danmarks største elektronikvarehus
"Jeg er målløs! Trods over 30 år i elektronik- og hvidevarebranchen har jeg aldrig oplevet noget, der tilnærmelsesvis matcher vores rekordåbning af POWER i Ishøj."

Whiteaway med ny CEO
Thomas Zeihlund, tidligere Too Good To Go, er ny CEO i Whiteaway Group. Han skal tage koncernens vækst "til næste niveau".

Er der penge?
Jamen, folk bruger ingen penge lige nu … Det sagde en bekendt for et par dage siden.