27. januar 2022  |   Branchenyt  |   Branchenyt  |   Retail

EL-Salg lancerer ny finansieringsmodel for hvidevarer

EL-Salg-kæden er klar med et nyt finansieringskoncept for hvidevarer, der læner sig op ad de populære abonnement-tjenester.

Branchenyt
27. januar 2022  |   af Søren Bang Hansen

“Med det hele” hedder et nyt finansieringskoncept, som EL-Salg-kæden netop er gået i markedet med. Konceptet minder om de populære abonnementsmodeller, hvor man for et fast månedligt beløb køber sig adgang til en given tjeneste.
I EL-Salg-kædens tilfælde er der dog tale om en finansieringsmodel, hvor man for 99 kr. om måneden i 48 måneder kan finansiere sine hvidevarer rente- og gebyrfrit.
Det nye ved modellen er, at man som en del af prisen får levering, montering, bortskaffelse samt fuld service og garanti i fire år. Det betyder, at hvis der sker noget med produktet, vil en lokal montør komme ud på ens adresse og servicere produktet. Hvis det ikke kan laves, får man et nyt produkt.

– Vi forsøger at imødekomme en general forbrugertrend, hvor mange hellere vil betale et fast månedligt beløb for sine varer frem for at lægge pengene på én gang. Det giver en større fleksibilitet i hverdagen, og samtidig skal man ikke bekymre sig om eventuelle serviceudgifter. For forbrugerne handler det om convenience og tryghed, og for os, der lever af at sælge forbrugerelektronik, handler det om at tilpasse os de nye markedsvilkår, siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i Euronics Danmark, der står bag EL-Salg-kæden.

BUTIKKER OG ONLINE
Indtil videre har EL-Salg-kæden udvalgt fem forskellige hvidevareprodukter, som man kan få finansieret som en del af “Med det hele”-konceptet, og forbrugerne kan kun bestille produktet via elsalg.dk.
Kort efter bestillingen bliver man kontaktet af sin lokale EL-Salg-butik, som aftaler et tidspunkt, hvor man kan få leveret, monteret – og kørt sine gamle hvidevarer væk.

– På den måde kombineres vores onlineforretning med vores stærke lokale forankring. Det kan kun lade sig gøre at lave sådan et setup her, fordi vi kan købe ind igennem vores nordiske samarbejde med ELON, hvilket giver en særdeles konkurrencedygtig prissætning. Samtidig har vi den lokale forankring, der gør, at vi kan rykke hurtigt ud i hele landet. Jeg har meget, meget store forventninger til dette nye koncept, siger Tomas Holm Hedehus.

Tomas Holm Hedehus, EL-Salg
– For forbrugerne handler det om convenience og tryghed, og for os, der lever af at sælge forbrugerelektronik, handler det om at tilpasse os de nye markedsvilkår, siger Tomas Holm Hedehus.

STIGENDE TENDENS
Det er Sparxpres, der sikrer, at EL-Salg-kunderne kan finansiere deres hvidevarekøb med 99 kr. om måneden, og ifølge direktør Ole Engholm Andreassen, er denne type lån på hastig fremmarch.

– I gamle dage lånte man penge, fordi man manglede dem. I dag er der en tendens til, at man finansierer lidt større indkøb, fordi man ønsker at sprede sine faste udgifter ud og dermed have en stabil månedlig økonomi. Og hvis man pludselig står i en situation, hvor man ønsker at afdrage hele restgælden, så gør man bare det. Abonnementsøkonomien har også vundet indpas i banksektoren, siger han.
De 99 kr. om måneden inkluderer levering, montering og bortskaffelse af gammelt udstyr. Finansieringen er rente- og gebyrfri og løber som udgangspunkt over fire år, men restgælden kan indfries, hvornår det skal være. Den månedlige pris inkluderer fuld service og garanti i hele perioden.

finansiering | retail
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Eco-design – nyt på vej  
Et nyt energimærke for støvsugere kan være på vej i 2026 - efter at EU-domstolen 11. januar 2024 frifandt Europa-Kommissionen og samtidig afviste et søgsmål fra den britiske producent Dyson.

Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Invitation til 25 års jubilæum
Salgschef Camilla Gammelgaard har den 1. marts 2024 været ansat hos BSH Hvidevarer A/S i 25 år.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

Claus Larsen i APPLiAs bestyrelse 
Søren Rye, Mieles tidligere nordiske og baltiske direktør, har søgt nye græsgange i USA og Mexico, hvilket medfører en rokade i APPLiA Danmarks bestyrelse.

APPLiA på Sydpolen
APPLiA Europes formand, Hakan Bulgurlu fra Beko/Arcelik, tilbragte december 2023 med at blive den første tyrkiske person, der nåede Sydpolen.

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce