24. maj 2022  |   Kort nyt

Electrolux: brug microplast-filter 

Lanceringen af et nyt mikroplast-filter skal hjælpe med at stoppe udledningen af syntetiske fibre fra tekstil i verdenshavene.

Kort nyt
24. maj 2022  |   af Henrik Egede

Lanceringen af et nyt mikroplast-filter skal hjælpe med at stoppe udledningen af syntetiske fibre fra tekstil i verdenshavene.

Det er Electrolux, der lancerer filtret. Virksomheden vil sætte fokus på at forbedre danskernes dårlige vaner, når det kommer til tøjvask. I dag udleder hver husholdning årligt, hvad der svarer til to plastikposer fyldt med mikroplastfibre i naturen.

“Vores research viser, at forbrugerne har brug for hjælp til at forstå, hvordan de bedst skåner miljøet og bevarer kvaliteten af deres tøj”, siger Sarah Schaefer, bæredygtighedschef for Electrolux Europe. De nye råd handler bl. a. om at vaske mindre, ved lavere temperatur og bruge garderoben længere. 

electrolux | mikroplast-filter | sarah schaefer
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
A-mærket rammer loftet
På IFA 2023 kunne AEG stolt meddele, at man fra 2024 ikke længere bragte vaskemaskiner på markedet, der ikke var energiklasse A eller bedre.

APPLiA-webinar om emballage
APPLiA arrangerer sammen med FABA (lyskilde-producenterne) den 10. oktober 2023 et webinar.

Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.