15. juni 2020  |   Hårde hvidevarer  |   Varm  |   Emhætte

Elektronisk filter giver renere luft

Nu kan alle emfang med cirkulation rense luften dobbelt så godt.

Emhætte
15. juni 2020  |   af Henrik Egede

Nu kan alle emfang med cirkulation rense luften dobbelt så godt. Takket være det nye Plasmex-filter, der ifølge målinger fanger op til 95,6 % af alle lugtpartikler ved første gennemstrømning.

– I dag er emhætter uden aftræk forsynet med et traditionelt kulfilter, der yder under 50 % og skal skiftes hvert halve år. Plasmex kræver ingen skift eller vedligeholdelse i 10 år, lover Christian Klitgaard fra den danske producent Thermex, som har udviklet det nye filter.

I det eldrevne filter lader elektroder først luftpartiklerne positivt, så de tiltrækkes ekstra kraftigt af kulfilterdelen, der er negativt ladet. Det er altså som to magneter.

Virkningen af den elektroniske luftrensning er konstant gennem hele filterets levetid, og filteret passer til alle emfang med luftcirkulation, da det monteres på emfangets afgangs-studs.

emhætte | kulfilter | thermex
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Emhætter er effekt, ikke bare pynt
Den norske emhætte-producent, RørosHetta, har ambitioner i Danmark. Vi besøgte virksomheden i det kolde nord for at høre mere.

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Smart rørføring fra emhætten gavnet dit indeklima
EICO Prime Flow er en ny og patenteret systemløsning til rørføring, der samles uden brug af værktøj eller tape.

Ny hovedkatalog fra RørosHetta
Vores nye katalog indeholder mange spændende nyheder.

EICO: Nyt emhætte-katalog 2023 på gaden
Den 1. marts 2023 er det spritnye emhætte-katalog på gaden fyldt med spændende nyheder og gode gamle klassikere. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt aspiration hobs, downdraft hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Aspiration hobs, eller induktionskogesektion med integreret emhætte, er blevet det nye […]

NikolaTesla Flame – Prisvindende gaskogesektion med integreret emhætte
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.

Nye regler for emhætter
Selvopfundne danske særregler var fra 1. januar 2021 med til at hindre afsætningen af emhætter og emfang i nybyggeri i Danmark.

Prisvindende gaskogesktion har integreret emhætte
EICO lancerer i 2022 den prisvindende gaskogesektion NikolaTesla Flame fra italienske Elica.

Emhætter: Dansk særregel blokerer
En dansk særregel bremser størstedelen af markedet for salg af emhætter i nybyggeri.