3. maj 2024  |   Branchenyt  |   Retail

Elgiganten udvider med salg af brugte hvidevarer

For få måneder siden lancerede Elgiganten konceptet “Ny Start”, der hidtil kun har dækket over salg af brugte telefoner. Nu udvider elektronikkæden med salg af brugte hvidevarer.

Retail
3. maj 2024  |   af Søren Bang Hansen

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, er begejstret over det nye initiativ:

– Vi har oplevet en stigende interesse for “grønnere alternativer” fra vores kunder. Både produkter, der kan repareres, samt brugt elektronik og hårde hvidevarer har været efterspurgt. Derfor er det kun naturligt at efterkomme denne efterspørgsel. Men også fordi vi mener, at det er det rigtige at gøre. Kloden er ved at løbe tør for sparsomme ressourcer, og som markedsleder har vi derfor et ansvar for at indsamle, genanvende og reparere, hvad vi kan.

Nordisk mester
Med en årlig indsamling af mere end 30.000 tons elektronikskrot på koncernniveau er Elgiganten den største aktør inden for elektronikaffald i Norden.
Alle kasserede produkter, som indsamles, bliver enten sat i stand igen, genanvendt eller genbrugt. Men meget gammel elektronik ligger fortsat og samler støv i danskernes skuffer og skabe. Peder Stedal håber, at dette vil ændre sig:

– Alle kunder kan komme forbi vores varehuse og indlevere udtjent elektronik, hvad end det er et TV, en laptop eller en telefon. Det behøver end ikke at være købt i Elgiganten. Med vores gode erfaring, rutiner og processer står vi klar til at tage imod al elektronik og sikre, at produkterne enten får nyt liv, bliver genbrugt eller genanvendt i nye produkter.

Med garanti
De hårde hvidevarer, der sælges brugt, kommer blandt andet fra Elgigantens egen indsamling af elektronikaffald, som hentes af samarbejdspartneren Recirk. Produkterne repareres, nulstilles, testes og rengøres, før de sættes til salg online. De kan endda leveres til døren og kommer alle med to års garanti.
Kunderne skal føle sig trygge ved at købe brugt, mener Peder Stedal:

– Som markedsleder har Elgiganten et stort ansvar, og vi arbejder derfor målrettet for at gøre det lettere for vores kunder at træffe mere bæredygtige valg ved at fremme produkter med lang levetid, tilbyde reparation og mulighed for at indlevere elektronikskrot til genanvendelse. Vi er derfor meget tilfredse med vores nyeste skud på stammen, der giver vores kunder endnu flere muligheder for at købe brugte produkter online. Endda med to års garanti, som gør det både enkelt og mere trygt. Det er jeg sikker på, at vores kunder vil værdsætte.

bæredygtighed | genanvendelse | hvidevarer
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Lyse udsigter for Black Friday?
Ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at detailhandlerne kan se frem til en god Black Friday – især når det gælder elektronik og el-udstyr.

Power-åbning skabte kø på 900 meter
Shoppingcentret Rødovre Centrum fik ny elektronik- og hvidevarebutik den 27. oktober, da Power åbnede sin butik nr. 26. Interessen fra kunderne var så stor, at omsætningsmålet for hele dagen blev nået allerede klokken 12.

Power-eksperiment: Tilbudsaviser giver stadig mening
De koster dyrt i penge og papir, og der findes et hav af digitale alternativer. Men nu har Power-kæden testet effekten af de fysiske tilbudsaviser, og konklusionen er klar.

Power vinder fodbold-sejr
Elektronik- og hvidevarekæden Power fik torsdag medhold i en sag, kæden havde anlagt mod DBU. Sagens kerne var, om Power krænkede DBU's rettigheder i sin markedsføring op til seneste EM i fodbold. Afgørelsen kan få stor betydning for hele branchen.

Power overtager 29 svenske butikker
Elektronikkæden Power udvider med 29 svenske butikker fra den tyske koncern MediaMarkt. Med opkøbet har Power fysiske butikker i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Vild åbning af Danmarks største elektronikvarehus
"Jeg er målløs! Trods over 30 år i elektronik- og hvidevarebranchen har jeg aldrig oplevet noget, der tilnærmelsesvis matcher vores rekordåbning af POWER i Ishøj."

Whiteaway med ny CEO
Thomas Zeihlund, tidligere Too Good To Go, er ny CEO i Whiteaway Group. Han skal tage koncernens vækst "til næste niveau".

Trodser krisen: Elektronikkæder åbner nye butikker
Trods inflation, energikrise og rekordlav forbrugertillid er både Elgiganten og Power klar til at åbne nye butikker.

Detailhandlen 2022:
Hvor står vi, og hvad er i vente? Et højdepunkt på APPLiA’s branchedag 28. april var debatten med Elgigantens direktør Peter Stedal og Whiteaways chef for e-commerce Jacob Balshøj. De to gjorde status over aktuelle udfordringer og løftede blikket mod fremtidens marked. Her er de vigtigste pointer.

Hvidevare-gazelle i Kalundborg
Tour de France-feltet svinger forbi en af landets bedst etablerede hvidevarebutikker. Den lokale Punkt 1 i Kalundborg er flere gange blevet Gazelle-virksomhed i dagbladet Børsen.

Whiteaway køber Frigor  
Viborg-virksomheden Vibocold A/S har solgt varemærket Frigor til Whiteaway Group, der fremover vil have Frigor-produkter som private label.


Annonce
Annonce