8. februar 2023  |   Kort nyt

Emballageretur: tilmelding åben 

I denne uge blev det en realitet: importører og producenter af produkter, der kræver emballage, kan nu blive medlemmer af non-profit organisationen Emballageretur.

Kort nyt
8. februar 2023  |   af Henrik Egede

I denne uge blev det en realitet: importører og producenter af produkter, der kræver emballage, kan nu blive medlemmer af non-profit organisationen Emballageretur.

Dermed kan virksomheder, både inden for og uden for forbrugerelektronikkens verden, forberede sig på det lovpligtige producentansvar for emballage, der træder i kraft 1. januar 2025.

Initiativtager til Emballageretur er Elretur, Danmarks største non-profit kollektivordning for indsamling, håndtering, genbrug og genanvendelse af el-produkter og el-artikler. Elretur har fra elektronik mv. 20 års erfaring med den opgave, der nu venter emballage-virksomhederne. 

elretur | emballageretur
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.