1. september 2022  |   IFA 2022

En AI dag med Bosch

Bevis? Bosch viste på virksomhedens pressemøde, hvad forbrugeren i en tid med stigende energipriser kan spare ved at købe et køleskab i A frem for D.

IFA 2022
1. september 2022  |   af Henrik Egede

Det er set før, men dette var en af de mere interessante variationer over temaet.

Den tyske producent Bosch havde på IFA 2022 valgt at vise, hvordan en dag med AI (Artificiel Intelligens) kan forløbe hos forbrugeren.

I denne ofte “småskøre” verden gemte Bosch nogle meget konkrete og praktiske produktnyheder.

En af nyhederne var et “Innenkamera”, der både kan fungere som vagthund, tyverisikring og meget andet. Med dette kamera kan familien let i realtid registrere bevægelser, rystelser og lyde, der ikke skal være i hjemmet. Og kameraet kan naturligvis sættes i “privatsfærefunktion”, når man bare er hjemme og ikke vil overvåge eller overvåges.

Når de mindre børn har spildt hele morgenmaden ud over gulvet og der skal ryddes op, præsenterede Bosch en vandstøvsuger, der kombinerer støvsugerfunktion med opsamling af væske.

Skulle frokosten på hjemmearbejdsdagen tilberedes på en Bosch Cookit køkkenmaskine, så er der omkring dette produkt opstået et facebook-gruppe, der aktivt deler opskrifter og erfaringer. Også et blik ind i den moderne fremtid, hvor forbrugerne selv bidrager til den “kunstige intelligens”.

Til den hurtige vask af sportstøjet præsenterede Bosch, som flere andre producenter, et “mini-load” program til vaskemaskinen, igen naturligvis forbundet med en app gennem Bosch Home Connect.

Endelig stillede Bosch spørgsmålet, om energieffektiviteten i fx. et køleskab kan betale sig?

I en tid med stigende energipriser er svaret, at det helt tydeligt over hele produktets levetid kan betale sig for forbrugeren at bevæge sig op i de bedre energiklasser. Et køleskab i bedste energiklasse A sparer forbrugeren ca. € 620 (DKK 4600) i produktets levetid i forhold til et produkt i energiklasse D. Så er produktet tjent hjem.

Hvis den nyeste serie kølfryseskabe fra Bosch kan noget, siger de det ikke. De er blandt de mest lydsvage – med en støj på kun 29 Decibel.

“Hvidevarerne skal ikke tale med i samtalekøkkenet”, lød det i præsentationen fra Bosch.

ai | bosch | energimærke | ifa 2022 | indekamera | smart home | vandstøvsuger
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
IFA 2022 i tal
IFA 2022: Elektronikmessen er (næsten) tilbage på fuld styrke. 161.000 besøgende til fem dages show.

Regionalisering: chance eller risiko?
Industrien forsøger at forkorte forsyningskæderne - og det har sine fordele. Indlæg på IFA + Summit.

Verden skal på afvænning
IFA havde sat ræven til at vogte får. "Forbrugerne er blevet junkies - og verden skal på afvænning, hvis menneskeheden skal overleve", sagde filosoffen Peter Sloterdijk.

Køkkenhaven rykker ind i køkkenet
Vi går mod koldere tider - men med nye produkter lanceret på IFA kan køkkenhaven leve videre inden døre.

Køleskabet isoleret med lava
Verdens første fryseskab med energiklasse B blev præsenteret af Liebherr på IFA. BluRox er isoleret med knuste lava-sten.

Maleriet er en luftrenser
Verdens vistnok tyndeste og mest effektive vægmonterede luftrenser er forklædt som et maleri.

Mieles mikro-støvsuger suger designpriser til sig
Miele Boost CX1 lanceres i løbet af september. Boost CX1 kan prale af stærk ydelse, nem betjening - og hele to designpriser.

Arcelik: sæt en pris på naturen
Industrien er nødt til at forholde sig til den pris, naturen betaler for hvidevarer og elektronik. Bemærkelsesværdig keynote på IFA fra Hakan Bulgurlu, CEO for Arcelik og formand for APPLiA Europe.

IFA i ny verdensorden
Hvor IFA tidligere snævert handlede om markedsføring af produktnyheder, er IFA 2022 i øjenhøjde med den ny verdensorden.

Verdens mest kompakte opvasker
Daan Tech producerer i Vendée, Frankrig, med i alt 49 ansatte. Foruden den kompakte opvasker producerer virksomheden også en kompakt mini-ovn, Joe, som er på vej på markedet.

Samsung lover bæredygtighed – og 20 års garanti
På IFA-messen i Berlin præsenterede Samsung i dag sin vision for bæredygtighed og en smartere livsstil.