15. juni 2022  |   Branchenyt  |   APPLiA

En sårbar verden

Det økonomiske humør i Danmark er ikke det bedste. Forbrugertilliden er den laveste siden 1988.

APPLiA
15. juni 2022  |   af Henrik Egede

Det økonomiske humør i Danmark er ikke det bedste. Forbrugertilliden er den laveste siden 1988. Prisstigninger, inflation og krig i Europa har dæmpet vore købertrang.

I det lys er det imponerende, at afsætningen af hvidevarer og elektronik til hjemmet klarer sig. Indrømmet: Omsætningen er mindre end i rekordåret 2021, men markedet for hvidevarer ligger stadig flotte 12 procent over det seneste normalår, som var 2019. Vores branche er ikke den hårdest ramte.

På APPLiAs branchedag sagde Elgigantens direktør Peder Stedal, at forbrugerne under pandemien har lært at “forstå værdien af en god kaffemaskine!”. Der er fokus på det nære, på kvalitet og på energieffektivitet.

Jeg mærker det i egen omgangskreds. Det nære er i fokus: sommerhuset, et par løbeture, korte udlandsture, restaurant, biograf og museumsbesøg. Livet skal være mest bekvemt dér, hvor vi er mest: i hjemmet og på kontoret.

Hvidvare-nyt afspejler som altid branchens komplekse omverden. Midt i en pessimistisk tid er der også optimisme: Dette nummer har tema om de sommerglæder, produkter fra vores branche giver forbrugeren mulighed for.

Forbruget følger, produkt for produkt, understrømme, der handler om bekvemmelighed og kvalitet: Det er igen in at flashe rengøringen, både udendørs og inde. Det er in at kombinere flere typer ovne i en enkelt, avanceret ovn…

Professor Steen Hildebrandt sagde på APPLiA-branchedagen, at vi ikke skal regne med en tilbagevenden til “det normale”. Verden er sårbar, og der er mange nye udfordringer at forholde sig til.

Den erfarne professor har ret. En ny tid kræver nye indsigter, nye strategier og fleksibilitet.

forbrugertillid | inflation | krig i ukraine | peder stedal
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
APPLiA Commercial – nyt netværk 
Ny EU-regulering og en række nye lovkrav er på vej til de virksomheder, der sælger hvidevarer til det professionelle marked.

APPLiA med stabil bestyrelse 
APPLiA Danmark har i nogle år haft en stabil bestyrelse - og det er også tilfældet efter foreningens generalforsamling i 2024.

APPLIA: ikke bare snak  
2023 var et år med usædvanlig gode politiske resultater for APPLiA Danmark og Elektronikbranchen.dk.

APPLiA Markedsdata bliver nordiske  
APPLiA (og tidligere FEHA) har i mere end 30 år leveret grundlæggende markedsdata om afsætningen i det danske marked til sine medlemmer.

Alfred på årsmøde  
Alfred Josefsen, tidligere direktør for Irma, er hovedtaler på APPLiA Danmarks årsmøde, som finder sted torsdag den 18. april på Konferencecenter KolleKolle i Værløse.

En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

APPLiA Medlemsmøde: 2024 venter … 
APPLiA Danmark er klar til efterårets medlemsmøde, som finder sted torsdag den 26. oktober kl. 15 på Kollekolle i Værløse.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Med usikre forventninger
APPLiA går ind i det ny år med en målsætning om fortsat at være ”torv” og samlingsplads for branchen.


Annonce
Annonce