11. november 2021  |   Branchenyt  |   APPLiA  |   Politik  |   Energimærker

Energimærker 2025

Det reskalerede energimærke forventes at være ude i butikkerne i 2025 for følgende produkter: ventilationsaggregater til boliger, produkter til lokal rumopvarmning, klimaanlæg, husholdningstørretumblere samt ovne og emhætter

APPLiA
11. november 2021  |   af Henrik Egede

APPLiA har fået spørgsmål om produkter, der ikke allerede har fået det reskalerede energimærke (se liste nedenfor). Spørgsmålene har gået på, hvornår de ny, reskalerede mærker skal være ude i butikkerne?

Vi har vendt sagen med Energistyrelsen. Status er:

I kan vente, at de reskalerede mærker på ovennævnte produkter er ude i butikkerne i 2025. Helt præcist hvornår ved vi endnu ikke. Det afhænger at EU-Kommissionen. Det forventes, at Kommissionen vedtager og præsenterer det færdige udkast til ny regulering i 2023. På det tidspunkt vil vi kende den færdige køreplan og den præcise dato for, hvornår de reskalerede mærker er ude i butikkerne.

De produkter, dette angår, er:

professionelle lagerkøleskabe/lagerfryseskabe, ventilationsaggregater til boliger, produkter til lokal rumopvarmning, klimaanlæg,  husholdningstørretumblere samt ovne og emhætter.

energimærker | energistyrelsen
Læs også....
Vision 2025
Sten på sten bygger APPLiA Danmark sine mål for, hvor foreningen og branchen skal stå i 2025.

Hvidvare-Nyt – nu som portal
APPLiA har i 54 år udgivet branchemagasinet Hvidvare-Nyt, som gennem årene har været det centrale forum for viden om nye produkter...

To år mere med Consumer Electronics
APPLiA Danmark har siden 1. juli 2019 repræsenteret producenter og importører af AV-udstyr i Danmark.

F&H Group – nyt medlem i APPLiA
Severin, Bamix og Soehnle er nogle af de brands, F&H bringer ind i APPliA familien.

De nye energimærker rammer skævt
Det vrimler med A-mærkede vaskemaskiner, mens køl og frys er raslet nedad på skalaen. Producenter, forhandlere og forbrugere undrer sig. Ude i butikkerne har man fået en stor opgave med at forklare kunderne om de nye energimærker, der rammer produkterne vidt forskelligt.

Nye energimærker: A og B allerede nået
Nogle hvidevarer klarer allerede de skrappeste krav for de nye energimærker . Miele, Siemens, Asko og Bosch præsenterer.

I Forbrugerklagenævnet
APPLiAs direktør i Forbrugerklagenævnet 2021-2024

Glem de gamle energimærker!
Den 1. marts 2021 introduceres et reskaleret energimærke, der skal hjælpe forbrugerne med at købe mere energi-rigtige produkter.

APPLiA mødes på nettet
På grund af covid-19 afholdes APPLiAs medlemsmøde online. Mødets temaer er aktuelle informationer om branchen samt bæredygtighed.

Ny redaktør på Hvidvare-nyt
Med dette nummer byder vi velkommen til en ny redaktør.

Genvalg i APPliA Danmark
APPLiA har I LYSET AF COVID-19-KRISEN aflyst en række fysiske møder i foråret...