7. august 2023  |   Kort nyt

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 

Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Kort nyt
7. august 2023  |   af Henrik Egede

Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik. Men forbrugeren skal ikke tro, energimærket automatisk er også et kvalitetsmærke.

Det er budskabet i en artikel i Forbrugerrådet Tænks medlemsblad (241/2023), som sætter fokus på energimærket og den øvrige funktionalitet, som forbrugeren skal forholde sig til ved køb.

Testchef Hanne Damsted Vilsbøll mener, at energimærket i enkelte konkrete tilfælde ligefrem kan være misvisende. Fx har det ved test af vaskemaskiner vist sig, at nogle af de maskiner, der bruger mest energi, har energimærket A, mens en af de maskiner, der havde lavest energiforbrug, havde energimærke C.

Overordnet fungerer energimærket – men forbrugeren gør ifølge testchefen klogt i at kigge bredere på kvaliteten og hvor godt apparatet udfører dets kernefunktion. 

energimærker | forbrugerrådet tænk | hanne damsted vilsbøll | vaskemaskine
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.

Witt 2022: Ikke så ringe endda
Fyldte varelagre og mindre købelyst hos forbrugerne i 2022 kunne mærkes hos distributionsvirksomheden Witt A/S i Gødstrup ved Herning.