7. maj 2024  |   Politik

“Et hårdt slag under bæltestedet …” 

8. maj 2024 er en mærkedag for hvidevarebranchen. Der er det nemlig 50 år siden, at den daværende V-regering indførte en 20% punktafgift på hvidevarer og elektronik. For at bremse forbruget, begrænse importen og styrke den nationale økonomi.

Politik
7. maj 2024  |   af Henrik Egede

“Et hårdt slag under bæltestedet”, var reaktionen fra FEHA – den daværende brancheforening for producenter og importører af hvidevarer. Brancheforeningen gik med det samme i gang med at få afgiften fjernet. Det skete ikke med det samme. Punktafgifter på hvidevarer og elektronik forblev en fast bestanddel af 1980’ernes skattepolitik og blev først fjernet af skatteminister Anders Fogh Rasmussen pr. 1. januar 1990.

Vi glemmer hurtigt. Ingen tænker i dag over punktafgiften, der var til stor gene for hele branchen. Læs mere om 1974-hvidevarer, når den trykte udgave af Hvidevarer & Forbrugerelektronik udkommer 15. juni.  

1974 | brancheforening | punktafgifter
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Godtgjort.dk lukker  
I en årrække har kommunerne i Brønderslev og Hjørring solgt genbrugte hvidevarer til borgerne. Senest i web-butikken godtgjort.dk

Ude af sind
Producentansvaret gælder ikke i Grønland - alligevel bliver der ryddet op i el-skrot.

Ikke fucke med batterierne – nu på tegnsprog
Bodil Jørgensen skælder stadig danske forbrugere ud. Dem, der ikke vil høre, og nu også dem, der ikke kan høre...

Hvorfor hitter produkter i raketfart?
Hvordan kan det være, at nogle produkter pludselig bliver trendy? Kan succesen forudsiges – og hvad bliver det næste store? Vi spurgte fremtidsforsker Anne-Marie Dahl fra Futuria.

Se hvad du kan spare på energirigtige hvidevarer
De høje el- og energipriser vejer tungt i budgettet hos mange danskere. Derfor hjælper Electrolux nu forbrugerne med at vurdere, hvor meget man kan spare ved at skifte til et konkret produkt.

Reparation: max 1000 kr
Kan den repareres? 1000 kr. er smertegrænsen for forbrugeren, når det gælder reparation af hvidevarer.

De’Longhi præsenterer nyt bæredygtighedsmanifest
Under parolen ”Transforming with integrity” beskriver De'Longhi intentioner, motiver og mission på tre fokusområder inden for bæredygtighed, hvor virksomheden ønsker at gøre en forskel.

Ja til byttehjørner – i trygge rammer
De kommende kommunale byttehjørner må ikke blive et gråt marked, hvor borgerne køber hvidevarer og elektronik uden sikkerhed og uden rettigheder.

Retten til den rette reparation
Forbrugerne har ikke bare ret til reparation, men krav på rette reparation. APPLiA udgiver ny bog til professionelle montører.

I tryg ramme
Der skal ikke herske tvivl om, at APPLiA går ind for øget genbrug.

Glædelig Stop-madspild-dag!
Hver dag har snart sin sag, men den 29. september gælder det en af de vigtige: Hvordan reducerer vi madspild?


Annonce
Annonce