8. april 2022  |   Kort nyt

Euronics: Nordens største indkøber

2021 var et godt år for afsætningen – også for Euronics Danmark…

Kort nyt
8. april 2022  |   af Henrik Egede

2021 var et godt år for afsætningen – også for Euronics Danmark, det administrative selskab bag kæderne El-Salg, Lyspunkt, Photocare og Lysmesteren. Detail-handelshuset kommer ud af 2021 med et resultat på primær drift på 9,17 mio. DKK. Det er en fremgang på 12,4% i forhold til året før. 

Euronics voksede i 2021 fra to til fire kæder, ligesom man indtrådte i ELON-samarbejdet og derved blev Nordens største indkøber af hvidevarer. “Det stiller os markant bedre i dialogen med producenterne, at vi nu er en del af den største indkøbsmuskel i Norden”, siger adm. direktør Tomas Holm Hedehus.

Euronics har i 2021 satset på online-forretning som supplement til de lokale butikker. “Vi har styrket vores onlinehandel uden det har taget forretning fra vores lokale butikker”, siger direktøren i forbindelse med årsregnskabet. Kæderne under Euronics er “frivillige”, hvilket betyder, at de enkelte butikker i kæderne er ejet af en selvstændig forretningsdrivende.  

detail-handelshuset | el-salg | elon group | euronics danmark | lyspunkt | tomas holm hedehus
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
A-mærket rammer loftet
På IFA 2023 kunne AEG stolt meddele, at man fra 2024 ikke længere bragte vaskemaskiner på markedet, der ikke var energiklasse A eller bedre.

APPLiA-webinar om emballage
APPLiA arrangerer sammen med FABA (lyskilde-producenterne) den 10. oktober 2023 et webinar.

Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.