15. juni 2021  |   Branchenyt  |   Marked

Feriepenge og nedlukning skabte rekordforbrug

Udbetaling af feriepenge skabte rekordforbrug iflg Nordea på APPLiAs branchedag

Marked
15. juni 2021  |   af Henrik Egede

Forbrugerne har i løbet af corona-pandemien fået udbetalt i alt 84 mia. kroner i indefrosne feriemidler.

I samme periode har pandemien minimeret forbrugsmulighederne, fx i forhold til ferie, kultur og restaurantbesøg. Derfor er der intet mærkeligt i, at vareforbruget i Danmark har nået rekordhøjde. Danmark har endda, på grund af feriepengene, outperformet de øvrige nordiske lande.

Dette var budskabet fra NORDEAS CHEFØKONOM HELGE J. PEDERSEN, der talte (via Teams) på APPLiA Danmarks branchedag den 22. april.

Cheføkonomen forventer, at der i forbindelse med genåbningen af samfundet vil ske en gradvis normalisering af vareforbruget.

APPLiA ser også i egne markedsdata tendens til stærkt øget forbrug. Marts 2021 var markant over marts 2020, hvor pandemien startede: hele 40 % vækst (målt i værdi) på afsætningen af både MDA (hvidevarer) og SDA (små elektriske husholdningsapparater).

Første kvartal 2021 er også i et klart plus i forhold til 2020: Væksten år-til-dato er 19 % på MDA og 24 % på SDA.

branchedag | feriepenge
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Alfreds anvisninger 
Hvordan lykkes man med at sælge kvalitetsprodukter i et trægt marked? Det var temaet, da APPLiA 18. april 2024 afholdt branchedag og årsmøde på KolleKolle i Værløse.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.

Whiteaway i stort opkøb
Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har foretaget et strategisk opkøb af Bolind, som leverer hvidevarer til det almene boligmarked i Danmark.

Lyse udsigter for Black Friday?
Ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at detailhandlerne kan se frem til en god Black Friday – især når det gælder elektronik og el-udstyr.

Udfordrende Black Friday
3,4 mia. kr. er, hvad danske forbrugere forventes at købe ind for på i Black Friday og i Black Week 2023.

Whiteaway vinder markedsandele
Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har offentliggjort årsregnskab for 2022/2023. Regnskabsåret, som blev afsluttet ved indgangen til august, viser en samlet omsætning på 2,3 mia. kr. og et resultat efter skat på 15 mio. kr.


Annonce
Annonce