8. februar 2023  |   Branchenyt  |   Marked

Flere heste at spille på

Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen.

Marked
8. februar 2023  |   af Henrik Egede

Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen. Man kan nørde over, hvordan det kan være.

En væsentlig årsag er nok, at branchen produktmæssigt står på mange ben og dermed over tid har relevante tilbud til de fleste. Gå en tur i din lokale megastore eller elektronikbutik – og du vil se, hvad jeg mener.

En oversigt over hvidevare-afsætningen i Danmark i 2022 viser dette tydeligt. Der er ikke en enkelt produktgruppe, som har mere end 20% af salget. Køl og kølfryseskabe nærmer sig, det samme gør vaskemaskiner. Men producenterne har flere heste at spille på. Og forbrugerne en vifte af valgmuligheder, både med produkter, prisklasser og leverandører. .

Læg dertil de små elektriske husholdningsapparater, produkter til personlig pleje og øvrig forbrugerelektronik. 

Styksalget af hvidevarer og små-el var i 2022 vigende i forhold til 2021. Vi kan se, at styksalget på nogle produktgrupper, fx. køl/frys og indbygning, holder sig på et uændret højt niveau. Vi kan også se, at det samlede styksalg er væsentlig højere end for ti år siden. Se de sidste 11 års styksalg produkt-for-produkt her.

Ingen kender 2023. Vi vender tilbage, når vi har data om det nye år.  

emhætte | fryser | køleskab | komfurer (hobs) | markedsdata | mda | opvaskemaskine | vaskemaskine
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.

Whiteaway i stort opkøb
Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har foretaget et strategisk opkøb af Bolind, som leverer hvidevarer til det almene boligmarked i Danmark.

Lyse udsigter for Black Friday?
Ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at detailhandlerne kan se frem til en god Black Friday – især når det gælder elektronik og el-udstyr.

Udfordrende Black Friday
3,4 mia. kr. er, hvad danske forbrugere forventes at købe ind for på i Black Friday og i Black Week 2023.

Whiteaway vinder markedsandele
Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har offentliggjort årsregnskab for 2022/2023. Regnskabsåret, som blev afsluttet ved indgangen til august, viser en samlet omsætning på 2,3 mia. kr. og et resultat efter skat på 15 mio. kr.

Hvidevarer tilbage i byens centrum
Miele åbnede 31. august sit nye Experience Center i København. Miele vil nudge og uddanne forbrugeren til bedre brug af produkterne.

Danskerne spenderer mere på køkkenrenovering
I en tid, hvor mange ellers holder igen med store forbrugsgoder, vokser ordrestørrelsen hos landets største køkkenrenoveringskæde. Ofte ryger der et par nye hvidevarer med i opgraderingen.

Den nordligste Elgiganten
Butikschefen er fritidsfanger - og det er mange af kunderne også. Hvidvare-Nyt har besøgt Elgiganten i nordgrønlandske Ilulissat.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce