8. februar 2023  |   Branchenyt  |   Marked

Flere heste at spille på

Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen.

Marked
8. februar 2023  |   af Henrik Egede

Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen. Man kan nørde over, hvordan det kan være.

En væsentlig årsag er nok, at branchen produktmæssigt står på mange ben og dermed over tid har relevante tilbud til de fleste. Gå en tur i din lokale megastore eller elektronikbutik – og du vil se, hvad jeg mener.

En oversigt over hvidevare-afsætningen i Danmark i 2022 viser dette tydeligt. Der er ikke en enkelt produktgruppe, som har mere end 20% af salget. Køl og kølfryseskabe nærmer sig, det samme gør vaskemaskiner. Men producenterne har flere heste at spille på. Og forbrugerne en vifte af valgmuligheder, både med produkter, prisklasser og leverandører. .

Læg dertil de små elektriske husholdningsapparater, produkter til personlig pleje og øvrig forbrugerelektronik. 

Styksalget af hvidevarer og små-el var i 2022 vigende i forhold til 2021. Vi kan se, at styksalget på nogle produktgrupper, fx. køl/frys og indbygning, holder sig på et uændret højt niveau. Vi kan også se, at det samlede styksalg er væsentlig højere end for ti år siden. Se de sidste 11 års styksalg produkt-for-produkt her.

Ingen kender 2023. Vi vender tilbage, når vi har data om det nye år.  

emhætte | fryser | køleskab | komfurer (hobs) | markedsdata | mda | opvaskemaskine | vaskemaskine
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Witt satser på træningsudstyr
Distributionen af træningsmaskiner fra Total Gym overtages af Witt, som hermed bekræfter sin status som et af de mest alsidige medlemmer af APPLiA Danmark.

Årets produkt 2024 
Norge har haft det i årevis - og nu får Danmark det også: en pris for årets bedste produkter inden for hvidevarer og elektronik.

Marked: Fin april 
Markedet 2024 er ikke kommet flyvende fra start. April-afsætningen for hårde hvidevarer i Danmark var dog, isoleret set og målt med APPLiA Danmark markedsdata, opløftende. En fremgang på 8% i værdi og 10,6% i styksalg.

2025 kan blive vendepunktet
Forbrugertillid er på vej tilbage - 2025 kan blive året, hvor afsætningen vender.

Alfreds anvisninger 
Hvordan lykkes man med at sælge kvalitetsprodukter i et trægt marked? Det var temaet, da APPLiA 18. april 2024 afholdt branchedag og årsmøde på KolleKolle i Værløse.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.


Annonce
Annonce
Annonce