22% af danske forbrugere ligger i det dyre område, når det gælder køb af hvidevarer.
De har betalt mere end 7.500 kr. for produktet – og det er en stigning i forhold til 2019 og “før-corona”-tiden, hvor kun 20% købte dyrt. Det er især de ældre forbrugere (51-70 år), der spenderer dyrt. 26% af dem har senest købt en hvidevarer til mere end 7.500 kr.
I det hele taget synes Covid-19 pandemien at have fået forbrugerne til at lukke op for pengepungen. Blandt de mest velhavende forbrugere (husstandsindkomst på over 800.000 kr.) havde 29% købt seneste hvidevare til over 10.000 kr. Det er op fra 20% før corona-tiden.
Tallene stammer fra en undersøgelse, Epinion netop har foretaget for APPLiA Danmark. Mere om hele undersøgelsen næste gang.
Læs også....
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.