13. juni 2024  |   Branchenyt  |   Politik

Gå de vrede unge i møde…

APPLiA Europas formand opfordrer industrien til at sætte et eksempel.

Politik
13. juni 2024  |   af Henrik Egede

“APPLiA Europe er afgørende for at skabe EUs rammevilkår. EU er afgørende for at sætte et positivt eksempel for resten af verden”.

Sådan lød ordene fra Hakan Bulgurlu, CEO for Beko og formand for APPLiA Europe, da den europæiske brancheforening holdt årsmøde 13. Juni i Budapest.

Hakan Bulgurlu spår at 2024 bliver et vanskeligt år, hvor markedet fortsat vil kæmpe med at øge salget. Først sidst på året kommer væksten igen:

“Vækst er industriens natur. Vi er en udskiftningsindustri. Lige nu bremses salget af inflation, der begrænser forbrugernes købekraft”.

“Mere afgørende er at vi er midt i et skifte mod en renere industri. Hvidevare-industrien er ikke det samme dyr, som vi var. De unge forbrugere er vrede – og vi skal som industri og som enkelte virksomheder forstå de vrede unge, før vi igen kan øge salget”.

APPLiA Europe afholdt årsmøde d. 13. juni 2024 i Budapest.

“De unge er med rette vrede over tempoet i klimaindsatsen. Deres vrede afspejler sig i deres indkøbsmønster. De ønsker produkter, der er virkeligt bæredygtige”.

“Vi har som industri unik mulighed for at tage lederskab – vise andre industrier, hvordan man går de vrede unge i møde. Vi skal investere endnu mere i forskning og udvikling af nye produkter og koncepter”.

På den korte bane finder Hakan Bulgurlu det afgørende, at EU’s indre marked “ikke kollapser” og at den kommende lovgivning fortsat er ambitiøs, men også realistisk:

“Der, hvor vi kan udskifte komponenter og materialer, skal der være krav om det. Der, hvor dette ikke er realistisk, skal vi som industri have mere tid”.

APPLiA Europas årsmøde samlede over tre dage mere end 120 deltagere fra virksomheder og nationale brancheforeninger.

Direktør, Henrik Egede, deltog i dette års APPLiA Europe årsmøde.
applia | applia europa | årsmøde | eu | hakan bulgurlu | markedet 2024
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
APPLiA på folkemøde  
Inden længe er der folkemøde på Bornholm - og APPLiA er inviteret med i år.

Lov uden konsekvens
Som borger, som erhvervsdrivende og som forbruger har man en naturlig interesse i, at landets love håndhæves.

“En Amazon på reservedele”
Reservedele findes. 18 mio. reservedele til hvidevarer og elektronik ligger klar hos ASWO i Nordtyskland til at blive sendt ud i Europa via servicepartnere.

Fra nul til noget 
Vi har regler. Men har vi også håndhævelse? EU har siden 2005 haft producentansvar inden for elektronik, hvidevarer og batterier - og får i nærmeste fremtid også producentansvar for andre områder, fx. fiskegrej og emballage.

DI: Fradrag for reparationer  
"Vi skal sikre et effektivt marked for reparationer, hvor det kan betale sig at reparere frem for at købe nyt. Danske forbrugere skal kunne trække udgifter til reparation af elektronik og hvidevarer fra".

Finanslov skal realiseres  
2024 er i gang - og på finansloven for indeværende år er for første gang afsat midler øremærket til reparation af hvidevarer og elektronik.

Vigtig deadline nærmer sig for 41.000 virksomheder
Producentansvaret for emballage er på vej, og med det får I som virksomhed det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for den emballage I benytter jer af. Den første deadline falder i april 2024, hvor indberetningen af data om emballagemængder begynder. Er jeres virksomhed klar?

På finansloven
Finanslov 2024 faldt på plads i sidste uge.

Skoleflyt
I en tid, hvor forbrugere og politikere råber på "ret til reparation", har Danmark stået uden officielt tilbud om efteruddannelse til reparatør af hvidevarer og elektronik.

Færre skrammer i krisen
Grønland har fået færre økonomiske skrammer i krisen end andre

APPLiA: Aktivt ind i klimakampen
En 2,7 grader varmere verden vil være dramatisk anderledes. Den hurtigste vej til klimaeffekt er energibesparelser - og hvidevarebranchen har et globalt ansvar, siger APPLiA Europe's formand Hakan Bulgurlu.


Annonce
Annonce
Annonce