29. september 2022  |   Klima og politik  |   Madspild

Glædelig Stop-madspild-dag!

Hver dag har snart sin sag, men den 29. september gælder det en af de vigtige: Hvordan reducerer vi madspild?

Madspild
29. september 2022  |   af Søren Bang Hansen

Et af de bedste værn mod madspild er moderne hvidevarer. Ofte er det en god forretning, også for miljøet, at udskifte de ældre modeller.
For eksempel har mange nye køleskabe lav-temperatur-zoner med fugtstyring, som mere end fordobler levetiden for frugt og grønt.

Og hvis man bruger det rigtigt, er det moderne fryseskab alle tiders madspare-maskine.

Forbrugerne tager ansvaret

Ifølge en ny undersøgelse fra Kantar Gallup mener hver anden forbruger, at de selv har ansvaret for at mindske madspildet i Danmark. Kun 20 % af de adspurgte peger på, at supermarkedskæderne har et ansvar for madspildet. Undersøgelsen er bestilt af Landbrug & Fødevarer og organisationen Stop Spild af Mad.
– Det tyder på, at husholdningernes madspild er på vej ned – og det er rigtig godt for både klimaet og den enkeltes økonomi, siger Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

APPLiA Danmark er medlem af Miljøministeriets tænketank OneThird, der skal mindske madspild i Danmark.

grønnere brug | klima-aftryk
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Du smider 47 kg mad ud hvert år 
Spiseligt mad, vel at mærke. Ærgerligt, når det er så nemt at gøre noget ved. En af de bedste investeringer du kan foretage i dit køkken, er at anskaffe et Liebherr køleskab med BioFresh. Derved mindsker du både madspild og sparer penge.   Liebherrs kvalitetskøleskabe med BioFresh-teknologi giver dine madvarer optimale betingelser, så holdbarheden forlænges, […]

Køkkenklima
Magtesløshed. Rapporter viser, at mange føler sig magteløse over for klimaudfordringen.

Madspild: holdning og teknologi
En tredjedel af alle producerede fødevarer går til spilde. Hvis madspild var et land, ville det være verdens tredjestørste klimasynder - efter USA og Kina!

Selina Juul – Årets Europæer
SELINA JUUL, som siden 2008 har kæmpet for at gøre kampen mod madspild til en folkebevægelse, er blevet udnævnt til "årets europæer 2020".

Pioner får fornem pris for at sætte tal på madspil
Klaus Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer var den første, der for 13 år siden fik sat fokus på omfanget af danskernes madspild. Talknuseren belønnes med en pris for sin mangeårige indsats.


Annonce
Annonce