15. marts 2021  |   Hvidevarer  |   Kold  |   Frysere  |   Tips & Tricks

Gode råd til … brug af fryser

Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her gode råd til brug af fryseren.

Frysere
15. marts 2021  |   af Søren Bang Hansen

• Når der samler sig is på fryserens vægge, skal kompressoren bruge mere strøm for at holde temperaturen på minus 18 grader. Det anbefales derfor at afrime fryseren, hvis islaget bliver en halv centimeter tykt. Tøm fryseren for madvarer (pak dem i frysetasker, tæpper eller avispapir), afbryd strømmen, sæt en stor gryde med varmt vand i fryseren, og luk døren/låget. Efter kort tid kan isen fjernes i store flager.

• Hvis fryseren hurtigt “iser til”, er det sikkert fordi, døren/ låget ikke slutter tæt. Det kan du teste ved at sætte en papirstrimmel i klemme. Hvis papiret ikke sidder fast, trænger gummilisten til udskiftning.

• Skal du nedfryse store mængder mad på én gang, bør du trykke på fryserens indfrysningsknap – helst et døgn i forvejen. Men husk at slå indfrysnings-funktionen fra igen efter et døgns tid, hvis det ikke sker automatisk.

• Undgå madspild, og spar mange penge, ved at nedfryse dine madrester. En rest kogt ris tilberedes på få minutter i mikroovnen.

• Også friske råvarer kan med fordel nedfryses. Køb fx stort ind af billig fløde i december, og lav “fløde-isterninger”, som er lige til at smutte i sovsen (men uegnet til flødeskum). Også mælk, ost og friske æg (udslået) holder sig adskillige måneder i fryseren. Skiveskåret brød kan anvendes direkte fra frost med et par minutter i brødristeren.

fryser | gode råd
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
De bedste tips til din airfryer
Læs om praktiske tips til, hvordan du får mere ud af hjemmets hvidevarer og elektronik. Denne gang er turen kommet til de senere års helt store forbrugerfavorit...

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Nyt og bæredygtigt – part 3
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Nyt og bæredygtigt – part 2
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Hemmeligt våben i rengøringen: DAMP!
Før kæmpede Henrik Denta med rengøringen som de fleste af os andre: med en kedelig kombination af knofedt og kemikalier. Men så købte han en damprenser, og siden er begejstringen for dampmaskinen bare vokset.

Nyt og bæredygtigt – part 1
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Tryk på de rigtige knapper
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?

Strømpyramiden viser vej til besparelser
Energistyrelsen har lanceret en ny pyramide, der skal hjælpe med at finde de største energibesparelser i hjemmet.

Elsparetips: undgå elektrisk chok
Med tidens ekstreme elpriser er det vigtigere end nogensinde at sænke forbruget. Selv små justeringer af hverdagens vaner kan lige nu gøre en kæmpestor forskel på din elregning.

Længere friskhed i køleskabet handler om teknik
Du går ikke på kompromis, når du køber ind. Friske varer i høj kvalitet finder vej til din indkøbsvogn. Så ønsker du selvfølgelig også længst mulig holdbarhed for dine varer hjemme i køleskabet.

Høje priser, gode spareråd
Energipriserne er stukket af - og med krigen i Ukraine er der ikke udsigt til, at prisen på el og gas bliver mindre foreløbig.


Annonce
Annonce
Annonce