15. marts 2021  |   Hvidevarer  |   Varm  |   Emhætte  |   Tips & Tricks

Gode råd til brug af … emhætte

Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her gode råd til brug af emhætten.

Emhætte
15. marts 2021  |   af Søren Bang Hansen

Start emhætten 5-10 minutter før, du begynder madlavningen. Det skaber et let undertryk i køkkenet, så emhætten arbejder effektivt fra
første minut.
• Følger du ovenstående tip, kan du måske nøjes med at køre emhætten på laveste trin. Skru kun op, hvis du ser, at damp og os ikke stiger op i emhætten. Det højeste trin er sjældent nødvendigt.
• Efter endt madlavning kan du med fordel lade emhætten køre videre i 5-10 minutter for at få mest mulig fugt og lugt ud af køkkenet. Dette
er et stærkt argument for at vælge en støjsvag model.
• Fedtfilteret skal rengøres jævnligt, fx en gang om måneden. Hvis filteret er snavset, skal emhætten nemlig køre på et højere trin for at opnå
samme virkning. Nogle filtre kan gå i opvaskeren, men et døgn i en pose med brun sæbe gør også underværker. Husk at tørre det grundigt
(fx ved en radiator), før du sætter det tilbage i emhætten.
• Hvis emhættens lampe bliver varm, er den en strømsluger, der om muligt bør udskiftes med LED-pærer.

emhætte | goderåd
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
De bedste tips til din airfryer
Læs om praktiske tips til, hvordan du får mere ud af hjemmets hvidevarer og elektronik. Denne gang er turen kommet til de senere års helt store forbrugerfavorit...

En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Emhætter er effekt, ikke bare pynt
Den norske emhætte-producent, RørosHetta, har ambitioner i Danmark. Vi besøgte virksomheden i det kolde nord for at høre mere.

Nyt og bæredygtigt – part 3
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Nyt og bæredygtigt – part 2
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Hemmeligt våben i rengøringen: DAMP!
Før kæmpede Henrik Denta med rengøringen som de fleste af os andre: med en kedelig kombination af knofedt og kemikalier. Men så købte han en damprenser, og siden er begejstringen for dampmaskinen bare vokset.

Nyt og bæredygtigt – part 1
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Tryk på de rigtige knapper
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?


Annonce
Annonce
Annonce