Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her er gode råd til brug af kogeplader.
• Husk låg på gryderne – så sparer du op til 50 % af strømforbruget. Samtidig kan du klare dig med langt mindre vand, når du damper grøntsager eller koger æg og kartofler. Nogle madvarer (fx pasta) koges bedst uden låg, men du kan stadig bruge låget under opvarmningen.
• Specielt på ældre kogeplader er det vigtigt at vælge en gryde, der matcher pladens størrelse. En lille gryde på en stor kogeplade bruger op til 25 % mere strøm (gælder ikke induktion).
• Sluk kogepladen, fem minutter før maden er tilberedt, for at udnytte restvarmen. Igen gælder dette dog ikke induktionsplader, hvor varmen forsvinder langt hurtigere.
• Gamle gryder og pander, som ikke længere har helt plan bund, forringer varmeudnyttelsen. Skift dem ud med nye.
Læs også....
Læs om praktiske tips til, hvordan du får mere ud af hjemmets hvidevarer og elektronik. Denne gang er turen kommet til de senere års helt store forbrugerfavorit...
Danske Ztove præsenterer nu sin første egenproducerede induktionskogeplade med temperaturfølere i de medfølgende gryder og pander.
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.
Før kæmpede Henrik Denta med rengøringen som de fleste af os andre: med en kedelig kombination af knofedt og kemikalier. Men så købte han en damprenser, og siden er begejstringen for dampmaskinen bare vokset.
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?
Energistyrelsen har lanceret en ny pyramide, der skal hjælpe med at finde de største energibesparelser i hjemmet.
Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt downdraft hobs – aspiration hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Downdraft hobs, eller induktionskoge-sektion med integreret emhætte, er blevet det nye sort, og noget som forbrugerne efterspørger i stor stil. Den tendens vil kun udvikle sig endnu mere […]
Med tidens ekstreme elpriser er det vigtigere end nogensinde at sænke forbruget. Selv små justeringer af hverdagens vaner kan lige nu gøre en kæmpestor forskel på din elregning.