15. marts 2021  |   Hårde hvidevarer  |   Varm  |   Ovn  |   Tips & Tricks

Gode råd til brug af … ovn

Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her gode råd til brug af ovnen.

Ovn
15. marts 2021  |   af Søren Bang Hansen

Sæt maden i den kolde ovn, så du udnytter forvarmen. Dette lægger
5-10 minutter til tilberedningstiden, men maden bliver jo færdig på samme tidspunkt. Småkager og andet, der kræver kort tilberedningstid,
bør dog sættes i en varm ovn.
• Undgå så vidt muligt at åbne ovndøren under tilberedningen. Varmen forsvinder lynhurtigt.
• Udnyt varmluft-funktionen til at bruge flere plader i ovnen på samme tid. Med varmluft skal du sænke temperaturen med 20 % i forhold til konventionel over- og undervarme.
• Sluk ovnen 10 minutter før, maden er færdig. På den måde udnytter du
også restvarmen.
• Om vinteren kan du med fordel lade ovnen stå på klem efter madlavningen, så den bidrager til opvarmningen af køkkenet.
• Brug ikke ovnen, hvis du lige så godt kan bruge en gryde på kogepladen,
som bruger mindre energi.

goderåd | ovn
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Hvad skal man med en kombiovn?
Kombiovnen er populær som aldrig før. Ikke så underligt, for den er en kærkommen ekstra kapacitet i køkkenet; et fleksibelt alternativ til standardovnen og en oplagt løsning til det mindre køkken.

Tryk på de rigtige knapper
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?

Strømpyramiden viser vej til besparelser
Energistyrelsen har lanceret en ny pyramide, der skal hjælpe med at finde de største energibesparelser i hjemmet.

Prisvindende pizzaovne er det nye sort fra Witt!
Design, funktionalitet og sublim smag går op i en sprødere enhed med de nye pizzaovne fra Witt, og nu har ETNA-serien vundet Good Design og German Design Award! De spritnye pizzaovne fra Witt er klar til at indtage 2023, og at ovnene nu er hædret med både Good Design og German Design Award, viser med […]

Elsparetips: undgå elektrisk chok
Med tidens ekstreme elpriser er det vigtigere end nogensinde at sænke forbruget. Selv små justeringer af hverdagens vaner kan lige nu gøre en kæmpestor forskel på din elregning.

Siemens: kunstig intelligens giver bedre bagværk
De nye indbygningsovne i iQ700-serien bruger intelligente algoritmer for at tilpasse bage- og stegeresultatet efter brugerens personlige smag.

Sådan får du flest vitaminer ud af din mad
Vitaminer, mineraler, næringsstoffer … Vi vil gerne have så mange af dem som muligt. Skånsom tilberedning af maden er nøglen til at bevare saften og kraften i råvarerne. Her er en dampovn optimal. De Dietrich præsenterer nu verdens første ’full size’ ovn med 100% damp og pyrolyse. Der er en grund til at professionelle kokke […]

Ventetid er en saga blot…
Witt pizzaovn, med roterende sten og dobbeltbrænder, holder på varmen og bager lynhurtigt pizza efter pizza!

Høje priser, gode spareråd
Energipriserne er stukket af - og med krigen i Ukraine er der ikke udsigt til, at prisen på el og gas bliver mindre foreløbig.

Ovnen har wi-fi og mikrobølger
Når ovnen er på nettet, kan du betjene den fra mobilen, uanset hvor

Perfekt til hjemmebageriet
Præcis varmefordeling, stabil temperatur og lynhurtig opvarmning.