15. marts 2021  |   Hvidevarer  |   Varm  |   Ovn  |   Tips & Tricks

Gode råd til brug af … ovn

Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her gode råd til brug af ovnen.

Ovn
15. marts 2021  |   af Søren Bang Hansen

Sæt maden i den kolde ovn, så du udnytter forvarmen. Dette lægger
5-10 minutter til tilberedningstiden, men maden bliver jo færdig på samme tidspunkt. Småkager og andet, der kræver kort tilberedningstid,
bør dog sættes i en varm ovn.
• Undgå så vidt muligt at åbne ovndøren under tilberedningen. Varmen forsvinder lynhurtigt.
• Udnyt varmluft-funktionen til at bruge flere plader i ovnen på samme tid. Med varmluft skal du sænke temperaturen med 20 % i forhold til konventionel over- og undervarme.
• Sluk ovnen 10 minutter før, maden er færdig. På den måde udnytter du
også restvarmen.
• Om vinteren kan du med fordel lade ovnen stå på klem efter madlavningen, så den bidrager til opvarmningen af køkkenet.
• Brug ikke ovnen, hvis du lige så godt kan bruge en gryde på kogepladen,
som bruger mindre energi.

goderåd | ovn
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Nyt og bæredygtigt – part 3
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Nyt og bæredygtigt – part 2
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Hemmeligt våben i rengøringen: DAMP!
Før kæmpede Henrik Denta med rengøringen som de fleste af os andre: med en kedelig kombination af knofedt og kemikalier. Men så købte han en damprenser, og siden er begejstringen for dampmaskinen bare vokset.

Nyt og bæredygtigt – part 1
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Hvad skal man med en kombiovn?
Kombiovnen er populær som aldrig før. Ikke så underligt, for den er en kærkommen ekstra kapacitet i køkkenet; et fleksibelt alternativ til standardovnen og en oplagt løsning til det mindre køkken.

Tryk på de rigtige knapper
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?

Strømpyramiden viser vej til besparelser
Energistyrelsen har lanceret en ny pyramide, der skal hjælpe med at finde de største energibesparelser i hjemmet.

Prisvindende pizzaovne er det nye sort fra Witt!
Design, funktionalitet og sublim smag går op i en sprødere enhed med de nye pizzaovne fra Witt, og nu har ETNA-serien vundet Good Design og German Design Award! De spritnye pizzaovne fra Witt er klar til at indtage 2023, og at ovnene nu er hædret med både Good Design og German Design Award, viser med […]

Elsparetips: undgå elektrisk chok
Med tidens ekstreme elpriser er det vigtigere end nogensinde at sænke forbruget. Selv små justeringer af hverdagens vaner kan lige nu gøre en kæmpestor forskel på din elregning.

Siemens: kunstig intelligens giver bedre bagværk
De nye indbygningsovne i iQ700-serien bruger intelligente algoritmer for at tilpasse bage- og stegeresultatet efter brugerens personlige smag.


Annonce
Annonce