15. marts 2021  |   Små elektriske apparater  |   Tips & Tricks

Gode råd til brug af … små apparater

Selv de grønneste produkter bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her gode råd til brug af små elektriske husholdningsapparater.

Små elektriske apparater
15. marts 2021  |   af Søren Bang Hansen

• ELKEDEL: Fyld ikke mere vand i, end du skal bruge. Så sparer du både tid og penge. Og husk at afkalke jævnligt.
• BRØDRISTER: Brug den til opvarmning af boller i stedet for ovnen. Det kræver langt mindre strøm og er tilmed hurtigere.
• ESPRESSOMASKINE: Mange modeller har en indstilling, der sparer strøm ved at slukke apparatet hurtigere efter hver anvendelse.
• FILTERKAFFEMASKINE: Lad aldrig kaffen stå og “svede” på maskinen. Det er skidt for både smagen og strømforbruget.
• TRYKKOGER: Koger dine retter på under den halve tid og bruger derfor mindre energi.
• VAKUUMPAKKER: Forlænger holdbarheden af fødevarer og reducerer madspild. Også perfekt til sous-vide.
• STØVSUGER: Den holder længere, hvis du skifter posen, så snart den er fuld. Fjern også støv fra maskinens indre. Skift motorfilteret, når du har fyldt fire støvsugerposer, og skift udblæsningsfilteret ca. en gang om året

gode råd | grønnere brug
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Banebrydende vuggemotor, der indfrier alle behov – og mere til!
LeeLo: enestående vuggemotor med app-betjening som er skræddersyet til trætte forældre og deres guldklumper. Vuggemotoren kan alt, hvad alle andre vuggemotorer kan – PLUS MEGET MERE!

RIGTIG LATTE også på plantebaseret mælk?
Yes, den er god nok! Verdensnyhed fra Sage. Det handler om kaffe. Om aldrig at gå på kompromis. Heller ikke, hvis den traditionelle Latte skal laves med andre mælketyper end komælk. Prisvindende Sage lancerer nu en espressomaskine med en ny patenteret mælkeskummer, der skummer både komælk og plantebaserede mælketyper til uovertruffen silkeblødt mikroskum. Savner du […]

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Unik vuggemotor på markedet: LeeLo sikrer søvn til børn og voksne
Det dejligste i verden er at blive forældre, men – lad os nu være ærlige – det kan også være benhårdt, ikke mindst når den lille ikke vil sove, medmindre det er i dine arme. Med LeeLo vuggemotor fra Membantu, får familiens nyankomne de allerbedste søvnbetingelser – og du får mulighed for at vugge dit barn til ro via enestående app-funktion.

Tak for god filterkaffe
Kaffe er som vin. Der er massevis af kvalitet og smagsnuancer på markedet. Og filterkaffen har en position – også i fremtiden. Ole Andersen reflekterer over 15 år som direktør hos Moccamaster Nordic.

Nyt og bæredygtigt – part 3
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Nyt og bæredygtigt – part 2
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Hemmeligt våben i rengøringen: DAMP!
Før kæmpede Henrik Denta med rengøringen som de fleste af os andre: med en kedelig kombination af knofedt og kemikalier. Men så købte han en damprenser, og siden er begejstringen for dampmaskinen bare vokset.

Nyt og bæredygtigt – part 1
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Dobbelt design-hæder til Wilfa
Wilfa har vundet to af verdens mest eftertragtede designpriser: Red Dot og iF Design Awards. Hæderen går til Probaker og Smooth Mix.

Tryk på de rigtige knapper
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?