2. maj 2023  |   Kort nyt

Grønne forhandlere

Kan forhandlerne gøre mere for at hjælpe forbrugerne på den grønne vej? Det var emnet for årets paneldebat på APPLiAs årsmøde.

Kort nyt
2. maj 2023  |   af Henrik Egede

Kan forhandlerne gøre mere for at hjælpe forbrugerne på den grønne vej? Det var emnet for årets paneldebat på APPLiAs årsmøde, hvor Nick Fausing Jensen fra Elgiganten og Thomas Zeihlund fra Whiteaway Group deltog.

Nick Fausing kunne, som en nyhed, fortælle, at Elgiganten netop har åbnet et Elgiganten Outlet i Næstved. I Outlet har forbrugeren bl. a. adgang til genbrugte produkter med større eller mindre skader. Han lovede, at Elgiganten vil gøre mere i den retning. Elgiganten kan allerede nu gennem “bæredygtigheds-ambassadører” give alle forbrugere råd om de bæredygtige valg.  

Thomas Zeihlund, ny administrerende direktør for Whiteaway Group, har bæredygtighed i sit DNA, da han indtil fornylig har stået i spidsen for den danske fødevare-genbrugskæde Too Good to Go. Thomas mente, hvidevarebranchen på samme måde som fødevarebranchen ser ind i en ny virkelighed og kaldte bæredygtighed “en forudsætning for at være på markedet”. Han varslede, at Whiteaway Group snart vil være markante også på dette område.

applia Årsmøde | branchedag 2023 | elgiganten | nick fausing jensen | thomas zeihlund | too good to go | whiteaway
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.