APPLiA er helt enig med Forbrugerrådet Tænk i det meste, når det gælder fremtidens behov for holdbare og reparérbare varige forbrugsgoder.
APPLiA er helt enig med Forbrugerrådet Tænk i det meste, når det gælder fremtidens behov for holdbare og reparérbare varige forbrugsgoder.
Det glæder os derfor, når Forbrugerrådet Tænk i sit udspil “Det klimavenlige valg skal være det lette valg” lægger vægt på, at der skal indføres skattefradrag for borgernes udgifter til reparation af hvidevarer og elektronik.
Præcis det ønske er et gammelt ønske hos os – og vi må tro, at politikerne i forbindelse med finansloven for 2023 er modtagelige for den slags ideer, der længe har fungeret i Sverige. Et grønt fradrag er den mest effektive vej til en grønnere adfærd. Forbrugerne skal have mere incitament til at reparere og levetidsforlænge produkter.
Vi er også enige i, at produkter skal kunne skilles ad, så de er lettere at reparere – og at forbrugerne har krav på god information om holdbarhed, reparérbarhed og levetid. Hvordan dette konkret udformes, afgøres i EU med revision af eco-designforordningen.
Vi er stadig uenige med Forbrugerrådet Tænk i kravet om seks års reparationsret for varige forbrugsgoder samt afskaffelse af undersøgelsesgebyret. Et enigt Folketing kunne sidste år efter grundig sagsbehandling ikke se dokumentation for en positiv klimaeffekt af disse forslag – så de nuværende, velfungerende reklamations-regler må formodes at holde et stykke tid frem.
Tak til Forbrugerrådet Tænk for udspillet. Vi ser frem til danske og europæiske tiltag, der gør forbrugernes fremtidige adfærd mere klimavenlig.
Læs også....
Energimærker er et vigtigt pejlemærke ved køb af hvidevarer og forbrugerelektronik. Sådan har det været siden mærkets introduktion i 1990'erne - og sådan vil det forhåbentlig fortsætte med at være.
Middelfart lægger ramme til, når der i dagene 29-31 august holdes klimafolkemøde. 34.000 deltagere lagde sidste år vejen forbi den vestfynske by - og et lignende delttagerantal forventes i år.
8. maj 2024 er en mærkedag for hvidevarebranchen. Der er det nemlig 50 år siden, at den daværende V-regering indførte en 20% punktafgift på hvidevarer og elektronik. For at bremse forbruget, begrænse importen og styrke den nationale økonomi.
I en årrække har kommunerne i Brønderslev og Hjørring solgt genbrugte hvidevarer til borgerne. Senest i web-butikken godtgjort.dk
Bodil Jørgensen skælder stadig danske forbrugere ud. Dem, der ikke vil høre, og nu også dem, der ikke kan høre...
Hvordan kan det være, at nogle produkter pludselig bliver trendy? Kan succesen forudsiges – og hvad bliver det næste store? Vi spurgte fremtidsforsker Anne-Marie Dahl fra Futuria.
De høje el- og energipriser vejer tungt i budgettet hos mange danskere. Derfor hjælper Electrolux nu forbrugerne med at vurdere, hvor meget man kan spare ved at skifte til et konkret produkt.
Kan den repareres? 1000 kr. er smertegrænsen for forbrugeren, når det gælder reparation af hvidevarer.
Under parolen ”Transforming with integrity” beskriver De'Longhi intentioner, motiver og mission på tre fokusområder inden for bæredygtighed, hvor virksomheden ønsker at gøre en forskel.
De kommende kommunale byttehjørner må ikke blive et gråt marked, hvor borgerne køber hvidevarer og elektronik uden sikkerhed og uden rettigheder.