3. marts 2023  |   Kort nyt

Hisense: samler innovation i Slovanien

Kinesiske Hisense har nu officielt udpeget Velenje i Slovenien som virksomhedens innovationscenter for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Kort nyt
3. marts 2023  |   af Henrik Egede

Kinesiske Hisense, der for et par år siden overtog Gorenje/ASKO, har nu officielt udpeget Velenje i Slovenien som virksomhedens innovationscenter for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Dette blev slået fast primo februar, da den europæiske CEO for Hisense, Hanson Han, og Sloveniens præsident Natasa Pirc Musar officielt åbnede det nye Hisense Europe R&D Center i Velenje. Der er tale om et center, der skal udvikle hvidevarer til det europæiske marked og premium-produkter til hele verden.

“Innovation er en kerneværdi for Hisense”, sagde Hanson Han i forbindelse med åbningen. Hisense Europe Group har øget antallet af ansatte i forskning og udvikling, så der i dag i alt er 610 udviklere ansat, heraf 470 i Slovenien.

gorenje | hanson han | hisense
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.