9. april 2024  |   Trends

Ikke alle har 

Energiforbrug har social slagside. 42% af europæiske forbrugere ejer ikke en opvaskemaskine – og det er både en social udfordring og en udfordring for klimaet.

Trends
9. april 2024  |   af Henrik Egede

APPLiA  Europe kører i disse dage kampagne i Bruxelles om begrebet “energi-fattigdom”. Kampagnen baserer sig på en rapport udformet af APPLiA i samarbejde med Europa-Kommissionen og frivillige organisationer.

Et ud af fire europæiske hjem har ikke ordentlige produkter til at opvarme eller nedkøle hjemmet. Mange forbrugere har ikke råd til den gode opvaskemaskine, den gode vaskemaskine eller varmepumpe. 

APPLiA Europe er overbevist om, at klimaet taber, når det gælder social ulighed. Hvis alle europæiske hjem havde en opvaskemaskine, ville der spares 83% vand og 61% energi i forhold til opvask i hånden.

“Energieffektive produkter betyder lavere el-regninger for forbrugere og erhverv – og giver os en hurtigere vej til klimaneutralitet”, hedder det i pressemeddelelsen fra APPLiA Europe.

Lina Gálvez Munoz, MEP og vice-chair for parlamentets ITRE-komité (industri, forskning og energi), er enig: “Vi er nødt til at forstå de omkostninger og muligheder, der er. Vi skal udvikle økonomisk politik, der løfter borgerne ud af fattigdom”, siger hun.

Læs hele historien på APPLiA Europes hjemmeside

applia | applia europa | energiforbrug | forbrugeradfærd | klima-aftryk
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Samsung: styr med apps
Det digitale hjem styres af apps - for on-boarding af nye produkter, for energiforbrug og for at slukke produkterne.

Gør mindre, lev mere …
Intelligente hvidevarer skal fjerne rutinearbejde. Det var essensen bag Samsungs lancering af Bespoke AI 3. april 2024.

65 år med frisk luft
Thermex er noget så sjældent som en dansk, familieejet hvidevareproducent – med godt 65 år på bagen. Hvidvarenyt besøgte virksomheden for at opklare, hvordan man har formået at holde sig lige så frisk som den luft, man leverer.

Emhætten kan redde dit helbred
En ny dansk rapport dokumenterer, at emhætten er et effektivt værn mod farlig partikelforurening fra madlavning.

Indeklima truer vores sundhed
Mange lever med et indeklima, der skaber unødig sygdom. "Indeklimakrisen" kan løses gennem bedre vaner.

De unge ønsker sig elektronik i kærlighedsgave
Den 14. februar er valentinsdag, og mange danskere har taget den romantiske mærkedag til sig. Men traditionen med altid at give blomster og smykker er under forandring. Især de yngre generationer ser også elektronik som en romantisk kærlighedserklæring.

TCL lancerer gigantisk QD-Mini LED-tv
Et godt bud på årets største nyhed fra TCL, også rent fysisk, er det nye QD-Mini LED-tv på hele 115 tommer.

Sony og Siemens indtager metaverset
På årets CES-messe har Sony – i samarbejde med Siemens – lanceret et nyt system til skabelse af rumligt indhold. En hovedmonteret skærm kombineres her med avancerede kontrolenheder.

CES er All On
Der er positiv energi. Teknologi tilbyder løsninger i forhold til sikkerhed, klima og bæredygtighed, lød det ved åbningen af CES 2024. .

Samsung afslører ny AI-vision
På CES-messen i Las Vegas har Samsung præsenteret sin vision for, hvordan kunstig intelligens (AI) kan skabe en mere enkel og intuitiv brugeroplevelse. AI breder sig til stadig flere apparater, men teknologien skal arbejde diskret og automatisk bag kulisserne.

Siemens bag scenen
Digital innovation øger fleksibilitet og kvalitet i produktionen. Det vil forbrugerne opleve som mere præcise og mere personlige produkter. Siemens Keynote, CES 2024. .


Annonce
Annonce