1. marts 2022  |   Produktnyt  |   Hårde hvidevarer

Kødmodning til den gode smag

Alle har et køleskab, mange har et vinkøleskab – men de færreste kan prale af et kødmodningsskab som denne WITT-model, der fås i to størrelser.

Hårde hvidevarer
1. marts 2022  |   af Henrik Egede

Alle har et køleskab, mange har et vinkøleskab – men de færreste kan prale af et kødmodningsskab som denne WITT-model, der fås i to størrelser.

Det meste kød, der købes i dag, har ingen eller meget kort modning, og det går ud over smagen. I modningsskabet frigives nemlig kødets mælkesyre, som giver mere af den gode umami-smag og mindre syrlighed. Krogmodnet kød svinder også mindre under tilberedningen og er mere mørt.

I skabet krogmodnes dit oksekød ved 1-3 grader og en luftfugtighed på 65-75 %. Vandbeholderen i bunden fyldes med vand, hvorpå fugten styres automatisk. Kødet vejes og hænges op i de medfølgende kødkroge.

Når kødet er svundet ca. 30 %, er det klar til tilberedning. Den indtørrede skorpe skal skæres fra, men den kan brunes af og blive til en lækker sauce. Ellers tilberedes kødet, som man ønsker: på panden, grillen, langtidsstegt i ovn eller med sous vide.

Skabet kan bruges med al slags kød samt til fermentering og ostemodning.

kødmodningsskab | witt
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Sådan får du flest vitaminer ud af din mad
Vitaminer, mineraler, næringsstoffer … Vi vil gerne have så mange af dem som muligt. Skånsom tilberedning af maden er nøglen til at bevare saften og kraften i råvarerne. Her er en dampovn optimal. De Dietrich præsenterer nu verdens første ’full size’ ovn med 100% damp og pyrolyse. Der er en grund til at professionelle kokke […]

Køleskabet isoleret med lava
Verdens første fryseskab med energiklasse B blev præsenteret af Liebherr på IFA. BluRox er isoleret med knuste lava-sten.

Kogesektion i topklasse
Phantom er EICOs egen serie af ”aspiration hobs”, som samler emhætte og induktionskogesektion i ét produkt.

Varm luft og grill
OBH Nordica Easy Fry & Grill Precision 2in1 Digital er et langt navn, men det fortæller en del om produktet.

8 kilo isterninger i skuffen
Hvis sommerens friske råvarer skal sikres længst mulig holdbarhed, må du ikke gå på kompromis med dine kolde hvidevarer.

Kølig vin til lune aftener
De elegante vinskabe fra Siemens opbevarer din vin under optimale forhold...

Udstil de kolde drikke
Det varme vejr kalder på kølige drikke, og med den nye ”display cooler” fra Vestfrost (MFG 95) er det intet problem at holde sig afkølet – på en cool måde.

Verdens første integrerede mikrofiberfilter
Som de første i verden har Grundig lanceret en vaskemaskine med et integreret filter, der fanger op til 90 procent af syntetiske mikrofibre fra vasketøjet.

Ventetid er en saga blot…
Witt pizzaovn, med roterende sten og dobbeltbrænder, holder på varmen og bager lynhurtigt pizza efter pizza!

Længere friskhed i køleskabet handler om teknik
Du går ikke på kompromis, når du køber ind. Friske varer i høj kvalitet finder vej til din indkøbsvogn. Så ønsker du selvfølgelig også længst mulig holdbarhed for dine varer hjemme i køleskabet.

NikolaTesla Flame – Prisvindende gaskogesektion med integreret emhætte
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.