15. oktober 2021  |   Branchenyt  |   Marked

Kvalitet og rådgivning er vigtigst

Hvad lægger forbrugerne mest vægt på, når hvidevaren skal vælges? Dette spørgsmål er nyt i 2021 – og svarene overrasker måske en smule:

Marked
15. oktober 2021  |   af Henrik Egede

83 % lægger mest vægt på “god kvalitet / lang holdbarhed” – et parameter, der slår både “energimærke / lavt energiforbrug” (77 %) og “prisen” (72 %).

“Design og udseende” spiller en hovedrolle for 42 %, “varemærket” for 41 %.

På samme måde er “god service og rådgivning om produkterne” den vigtigste tillægsydelse for de fleste (66 %) – vigtigere end “mulighed for montering”, “gratis levering” eller “mulighed for fjernelse af gammelt produkt”.

Om det er lockdown og covid-19, der spiller ind, vides ikke, men færre kører på genbrugspladsen med det udtjente produkt. 40 % gør dette mod 46 % før pandemien. Flere får bortskaffet via forhandleren – 36 % nu mod 31 % før.

forbrugeradfærd
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Witt satser på træningsudstyr
Distributionen af træningsmaskiner fra Total Gym overtages af Witt, som hermed bekræfter sin status som et af de mest alsidige medlemmer af APPLiA Danmark.

Årets produkt 2024 
Norge har haft det i årevis - og nu får Danmark det også: en pris for årets bedste produkter inden for hvidevarer og elektronik.

Marked: Fin april 
Markedet 2024 er ikke kommet flyvende fra start. April-afsætningen for hårde hvidevarer i Danmark var dog, isoleret set og målt med APPLiA Danmark markedsdata, opløftende. En fremgang på 8% i værdi og 10,6% i styksalg.

2025 kan blive vendepunktet
Forbrugertillid er på vej tilbage - 2025 kan blive året, hvor afsætningen vender.

Alfreds anvisninger 
Hvordan lykkes man med at sælge kvalitetsprodukter i et trægt marked? Det var temaet, da APPLiA 18. april 2024 afholdt branchedag og årsmøde på KolleKolle i Værløse.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.


Annonce
Annonce
Annonce