24. september 2021  |   Politik  |   Madspild

Madspild: holdning og teknologi

En tredjedel af alle producerede fødevarer går til spilde. Hvis madspild var et land, ville det være verdens tredjestørste klimasynder – efter USA og Kina!

Madspild
24. september 2021  |   af Henrik Egede


Onsdag den 29. september 2021 er global madspildsdag – og den fejres i Danmark bl. a. med et arrangement, hvor fødevareminister Rasmus Prehn og en række aktører vil drøfte vejen fremad. Danmark har reduceret madspildet de seneste ti år. Men der kan gøres mere.

APPLiA Danmark tager udgangspunkt i, at madspild handler om holdning. Hvis forbrugerne eller industrien ikke forstår betydningen af respekt for fødevarer, sker der ikke meget.
.
Vores særlige bidrag er teknologier. Når holdningen er på plads, er der i dag teknologier, der kan hjælpe. 40% af madspildet sker derhjemme – primært i relation til køleskab og fryser og til vacuumpakning af fødevarer. 

Et køleskab, et køl-fryseskab eller en fryser er blandt de vigtigste investeringer i et køkken. Produkterne har lang brugslevetid – 15-18 år – så hvorfor ikke investere blandt de bedste produkter på markedet, der tilbyder optimal opbevaring af fødevarer.

Der er i dag fx. kameraer i mange køleskabe og ikke mindst justérbare temperaturzoner, så de enkelte fødevarer placeres lige der, hvor de holder sig længst. Omtanke og organisering er vejen frem. 

Læs vores indlæg på Madspildsdagen her – og få simple tips, der kan bringe den sunde fornuft i spil. 

God madspildsdag.

applia | madspild | nyhedsbrev
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Glædelig Stop-madspild-dag!
Hver dag har snart sin sag, men den 29. september gælder det en af de vigtige: Hvordan reducerer vi madspild?

Du smider 47 kg mad ud hvert år 
Spiseligt mad, vel at mærke. Ærgerligt, når det er så nemt at gøre noget ved. En af de bedste investeringer du kan foretage i dit køkken, er at anskaffe et Liebherr køleskab med BioFresh. Derved mindsker du både madspild og sparer penge.   Liebherrs kvalitetskøleskabe med BioFresh-teknologi giver dine madvarer optimale betingelser, så holdbarheden forlænges, […]

Køkkenklima
Magtesløshed. Rapporter viser, at mange føler sig magteløse over for klimaudfordringen.

Selina Juul – Årets Europæer
SELINA JUUL, som siden 2008 har kæmpet for at gøre kampen mod madspild til en folkebevægelse, er blevet udnævnt til "årets europæer 2020".

Pioner får fornem pris for at sætte tal på madspil
Klaus Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer var den første, der for 13 år siden fik sat fokus på omfanget af danskernes madspild. Talknuseren belønnes med en pris for sin mangeårige indsats.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce