5. september 2022  |   IFA 2022

Maleriet er en luftrenser

Verdens vistnok tyndeste og mest effektive vægmonterede luftrenser er forklædt som et maleri.

IFA 2022
5. september 2022  |   af Søren Bang Hansen

Noget af det, vi elsker ved IFA-messen, er de mange kreative – undertiden skøre – produkter fra små og ukendte producenter. Denne her ser umiddelbart ud til at være knap så skør:
Sauberair FLAT hænger på væggen og ligner et maleri – men apparatet fjerner angiveligt 99,9 % af skadelig røg og partikler. Tilmed med minimalt strømforbrug – og længere filterlevetid end konventionelle luftrensere.
Indbyggede sensorer holder øje med luftkvalitet, fugtprocent og temperatur, og filtreringen kan løbende justeres med den tilhørende app.

Også en højttaler
Og her stopper det ikke. For FLAT BT er også en Bluetooth-højttaler. Fra mobilen kan man trådløst afspille musik via de indbyggede stereohøjttalere. Hvis man hænger den i soveværelset, kan den – udover at rense luften – fungere som vækkeur.
Ifølge producenten er dette også verdens første “skalerbare luftrenser” – i den forstand at to apparater kan forbindes og styres samtidig. Udseendet kan tilpasses kundens ønsker, så apparatet matcher hjemmets indretning.

ifa 2022 | luftrenser
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
IFA 2022 i tal
IFA 2022: Elektronikmessen er (næsten) tilbage på fuld styrke. 161.000 besøgende til fem dages show.

Regionalisering: chance eller risiko?
Industrien forsøger at forkorte forsyningskæderne - og det har sine fordele. Indlæg på IFA + Summit.

Verden skal på afvænning
IFA havde sat ræven til at vogte får. "Forbrugerne er blevet junkies - og verden skal på afvænning, hvis menneskeheden skal overleve", sagde filosoffen Peter Sloterdijk.

Køkkenhaven rykker ind i køkkenet
Vi går mod koldere tider - men med nye produkter lanceret på IFA kan køkkenhaven leve videre inden døre.

Køleskabet isoleret med lava
Verdens første fryseskab med energiklasse B blev præsenteret af Liebherr på IFA. BluRox er isoleret med knuste lava-sten.

Mieles mikro-støvsuger suger designpriser til sig
Miele Boost CX1 lanceres i løbet af september. Boost CX1 kan prale af stærk ydelse, nem betjening - og hele to designpriser.

Arcelik: sæt en pris på naturen
Industrien er nødt til at forholde sig til den pris, naturen betaler for hvidevarer og elektronik. Bemærkelsesværdig keynote på IFA fra Hakan Bulgurlu, CEO for Arcelik og formand for APPLiA Europe.

IFA i ny verdensorden
Hvor IFA tidligere snævert handlede om markedsføring af produktnyheder, er IFA 2022 i øjenhøjde med den ny verdensorden.

Verdens mest kompakte opvasker
Daan Tech producerer i Vendée, Frankrig, med i alt 49 ansatte. Foruden den kompakte opvasker producerer virksomheden også en kompakt mini-ovn, Joe, som er på vej på markedet.

Samsung lover bæredygtighed – og 20 års garanti
På IFA-messen i Berlin præsenterede Samsung i dag sin vision for bæredygtighed og en smartere livsstil.

Spar 96% af vandet
Den tyske producent AEG havde på virksomhedens pressemøde fokus på vores vaskevaner - og på muligheden for at ændre dem.